La 8 ani, Iustin Ștefan Petcu aduce României medalia de aur la Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală din Turcia, și se alătură campaniei derulate de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

În lumea matematicii, vârsta este doar un număr, iar talentul nu cunoaște limite. Această realitate a fost confirmată în mod spectaculos de către Iustin Ștefan Petcu, un tânăr în vârstă de doar 8 ani, care a cucerit medalia de aur la prestigioasa Olimpiadă Internațională de Aritmetică Mentală desfășurată în Turcia.

Iustin s-a născut în orașul Năvodari, județul Constanța, și frecventează Școala „Tudor Arghezi”. Încă de la o vârstă fragedă, Iustin a demonstrat un nivel extraordinar de aptitudini matematice. Cu un spirit curios și o pasiune neobosită pentru învățare, acest copil remarcabil a reușit să-și pună în valoare abilitățile în fața concurenților din întreaga lume, aducând acasă medalia de aur și mândria unei performanțe excepționale. Performanța deosebită a fost lăudată și de cadrele didactice din cadrul Școlii „Tudor Arghezi” din Năvodari la care Iustin învață.

„Iustin este primul într-o competiție internațională de aritmetică mentală. Ne mândrim cu tine, copil deștept de clasa a II-a, atât doamna prof. înv. primar, Duță Elena, dar și noi, toți profesorii Școlii Gimnaziale Tudor Arghezi, Năvodari. Felicitări!”, au transmis reprezentanții unității de învățământ.

Reușita lui Iustin nu se oprește însă aici. Pe lângă excelența sa în domeniul matematicii, tânărul s-a alăturat recent și campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, inițiată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, marcându-și astfel angajamentul față de un viitor mai bun pentru țara sa.

Campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” este un demers menit să evidențieze și să sprijine potențialul extraordinar al tinerilor din România, oferindu-le resurse și oportunități pentru a-și dezvolta talentele și pentru a contribui la progresul societății. Prin implicarea sa în această inițiativă, Iustin demonstrează că succesul său nu este doar rezultatul abilităților sale excepționale, ci și al dorinței de a face o diferență în comunitatea sa și în țara sa.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României salută cu bucurie și admirație realizările lui Iustin Ștefan Petcu și îl încurajează să continue să-și urmeze visurile și să-și folosească talentul pentru a inspira și pentru a aduce schimbări pozitive în jurul său.

Campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a fost lansată în spiritul sărbătoririi unității și identității naționale și își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional.

Cei 100 de tineri care ne fac mândri că suntem români și care s-au remarcat prin performanțe deosebite vor fi incluși în primul catalog al excelenței românești, care va fi lansat la finalul acestui an.