Aristotel 2023 – Concurs Național Interdisciplinar online

Aristotel 2023 - Concurs Național Interdisciplinar online

Aristotel 2023 este un Concurs Național Interdisciplinar online organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Acesta este singurul concurs interdisciplinar din România, adresat elevilor din școala primară și gimnazială.

Scopul Aristotel 2023 este să stimuleze dorinţa de performanță, să încurajeze creativitatea, curiozitatea și lectura, dar și descoperirea de noi arii de interes. Totul se va face prin valorificarea experienţelor elevilor, dobândite în procesul de învăţare, prin activitatea curriculară și extracurriculară.

Totodată, se vrea ca micii elevi să își descopere propriul potențial, să își dorească să exploreze și să descopere.

Obiectivul unei astfel de evaluări interdisciplinare este acela de a încuraja dezvoltarea sau descoperirea aptitudinilor, dezvoltarea gândirii critice și evaluarea autentică a performanţelor şcolare.

De asemenea, un alt obiect este acela de a contribui la creșterea încrederii în propriile forțe, prin cunoaşterea şi depăşirea graniţelor disciplinelor de învăţământ și motivarea pentru învăţare, în acelaşi timp cu observarea şi stimularea progresului academic.

Aristotel 2023: online și gratuit

Concursul național interdisciplinar Aristotel 2023 este gratuit și se va desfășuta exclusiv online, pe platforma națională de e-learning Școala FDVDR.

Înscrierea în concurs implică cunoașterea, respectarea și acceptarea tuturor condițiilor specificate în Regulamentul consursului Aristotel 2023 pe care-l puteți găsi AICI!

Se vor acorda, în format electronic, diplome de excelență, celor care vor obține punctajul maxim, precum și celor care realizează cele mai creative și originale materiale, la proba opțională de creativitate.

Toți copiii vor primi diplome de participare. Diplomele vor putea fi descărcate de pe platforma Școala FDVDR, în perioada 17 – 30 iunie 2023.

Un concurent care este premiat la test poate câștiga și premiul de creativitate, dacă acesta răspunde criteriilor de evaluare specifice acestei probe opționale.

Profesorii coordonatori vor primi o adeverință din partea Organizatorului.

Concursul Național Interdisciplinar Aristotel 2023 a ajuns la ediția a XIII-a și este înscris în Calendarul Activităților Educative Municipale 2023 (CAEM), organizate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Concurs Național Interdisciplinar: Calendarul concursului

• 16 ianuarie – 19 februarie: perioada de înscrieri;
  • 20 februarie – 5 martie: planificare calendar desfășurare concurs;
  • 6 martie – 6 aprilie: desfășurarea concursului;
  • 7 – 24 aprilie, perioada de validare a rezultatelor la proba creativă;
  • 25 aprilie – 16 iunie, transmiterea rezultatelor la proba opțională, încărcarea diplomelor pe platforma Școala FDVDR, transmiterea adeverințelor pentru profesori, în format electronic.

Pentru MODELE de subiecte din anii precedenți, accesați link-ul de mai jos:

MODELE TESTE_Concursul Național Interdisciplinar ”ARISTOTEL”

Pentru înscriere, vă rugăm să completați formularul de mai jos: