Dezbate România ed.aIII-a

Înscrierile la cea de-a treia ediție a concursului de dezbateri pentru tineri DEZBATE ROMÂNIA s-au încheiat.

Și de această dată, tinerii au demonstrat că vor să dezbată, cu argumente clare si discursuri convingatoare, diverse situații din viața de zi cu zi și probleme care îi vizează. În total, în perioada de înscrieri, 55 de echipe formate din studenți de la facultăți din întreaga țara s-au înscris în această competiție a argumentelor.

16 dintre acestea au fost alese să participe la următoarea etapă de selecție.

La înscrierea în concurs, fiecare echipă a realizat și o argumentare pro și contra a ipotezei: Democrația este un “lux”. În evaluarea aplicațiilor online, au fost luate în calcul respectarea următoarelor cerințe: încadrarea în tema propusă în formularul de înscriere spre a fi argumentată, originalitatea, logica argumentelor și respectarea normelor gramaticale ale limbii române.

Echipele calificate pentru cea de-a doua etapă a selecției, în cadrul concursului Dezbate România ediția a III-a, sunt: (în ordine alfabetică, după numele echipei)

1. 3+1
  2. Cvartet
  3. Drept Upit
  4. Dura 3
  5. Excelsior
  6. Insieme
  7. Jymdorin
  8. Level
  9. Oratorii
  10. Pitestenii
  11. Socrates
  12. Spre Viitor
  13. Studenti Fara Frontiere
  14. Unu si Unu
  15. Upit
  16. Youth’s Power

În această etapă, cele 16 echipe vor fi invitate la sediul Fundației Dan Voiculescu (din str. Secerisului, nr.31 sector 4, Bucuresti), pe 2 si 3 noiembrie 2011, în intervalul orar 10:00-15:00, pentru a susține o dezbatere demonstrativă. În decursul zilei de astazi, 1 noiembrie, începand cu orele 11.00 echipele vor fi contactate pentru programare și alte detalii.

* Conform regulamentului celei de-a treia ediții a concursului  ”Dezbate România”,  echipele care, din motive obiective, nu se vor putea prezenta la cea de-a doua etapă de selecție, au la dispoziție posibilitatea de a trimite înregistrarea video a unei dezbateri, între membrii echipei, cu tema Democratia este un “lux” . Dezbaterea nu trebuie să aibă o durată mai mare de cinci minute, iar filmarea trebuie trimisă la adresa [email protected], până pe data de 3 noiembrie, orele 14:00.

Cei care doresc să afle mai multe detalii referitoare la evaluarea aplicației lor din prima etapa de selectie, pot trimite o cerere în care să specifice numele echipei, numele persoanei solicitante și întrebarea sau nelămurirea lor, la adresa [email protected].

Organizatorii concursului mulțumesc tuturor echipelor pentru interesul acordat și îi invită să participe la dezbaterile din cadrul concursului Dezbate România, ediția a III-a, conform calendarului.