Perioada de înscrieri la INOVALIMENT 2021 se prelungește până pe 31 octombrie!
Termenul pentru înscrierea la Târgul de Invenții și Inovații din domeniul alimentar ”INOVALIMENT” a fost prelungit până pe 31 octombrie 2021, pentru a oferi șansa cât mai multor persoane care activează în acest domeiu, să își înscrie proiectele de cercetare. Evenimentul este organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.
Târgul Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar ”INOVALIMENT” va avea loc în perioada 22-26 noiembrie 2021. Ca și la prima ediție, participarea este GRATUITĂ!
Înscrierile au loc în perioada 1 aprilie – 31 octombrie 2021 pe www.inovaliment.ro, la secțiunea înregistrare proiect. Vezi link-ul de mai jos:
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Facultatea de Științele și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității Dunărea de Jos, Galați, Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj și Forumul Inventatorilor Români.
CALENDARUL EVENIMENTELOR
- Etapa 1: ÎNSCRIERI în perioada 1 aprilie – 31 octombrie 2021
- Etapa 2: CONFERINȚE TEMATICE și SESIUNI DE PREZENTĂRI ALE LUCRĂRILOR ÎNSCRISE: în perioada 22 noiembrie – 26 noiembrie 2021
Proiectele înscrise în cadrul târgului de invenții și inovații trebuie să se încadreze în una dintre următoarele teme de cercetare:
- alimente optimizate pentru creșterea calității vieții (digestibilitate, reformularea produselor pentru reducerea excesului de sare, zahăr, grăsimi saturate, acizi grași trans, accesibilitate)
- nutriție de precizie
- tehnologii alimentare cu costuri reduse și valoare nutritivă ridicată
- proteine alternative
- ingrediente inovatoare
- alimente sustenabile
În vederea înscrierii la Târgul de Invenții și Inoații ”INOVALIMENT”, participanții trebuie să depună:
– Formularul de participare (ANEXA 1)
– Material de prezentare video, audio, grafic sau scris al lucrării înscrise
– Declarația de angajament individual (ANEXA 2)
Sunt acceptate în cadrul târgului lucrările brevetate sau în curs de brevetare, indiferent dacă acestea au fost prezentate sau nu și în cadrul altor expoziții, cu excepția brevetelor pentru care s-a realizat transferul tehnologic.
Lucrarile vor fi evaluate de o comisie de specialiști în industria alimentară si de consultanți de business, în vederea identificării proiectelor cu potențial de transfer tehnologic.
Criteriile care vor fi folosite în procesul de evaluare al lucrărilor înscrise sunt:
- gradul de noutate
- utilizarea de tehnologii emergente
- aplicarea principiilor economiei circulare
- aplicabilitate rapidă
Aplicanții sunt obligați să respecte termenii și condițiile regulamentului de participare de mai jos:
ANEXA-1_Formular-de-participare-la-INOVALIMENT-2021
ANEXA-2_Declaratie-de-angajament-individual