ALLEGRIA – concursul tinerelor talente, Ediția Online

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României dă startul ediției online a Concursului Național de Tinere Talente „Allegria”

Fie că vorbim despre muzică, dans, teatru, pictură sau oricare alt talent, concursul le oferă copiilor și tinerilor români, din toate colțurile lumii, șansa de a se face remarcați și de a-și testa propriile aptitudini.

Concursul de Tinere Talente „Allegria” este unul dintre proiectele care își propun să descopere și să promoveze noi talente în rândul copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani.

Etapa specială a Concursului Național de Tinere Talente ”Allegria” este organizată EXCLUSIV ONLINE, pe ZOOM, în perioada 1 iunie – 1 septembrie 2020.

În fiecare săptămână va avea loc o nouă rundă de concurs. Câștigătorii fiecărei runde se vor califica pentru Marea Finală.

MECANSIMUL CONCURSULUI

Înscrierea în concurs și participarea implică cunoașterea, respectarea și acceptarea tuturor condițiilor speciale menționate mai jos:

Concursul se desfășoară în perioada 1 iunie – 1 septembrie 2020, online, pe ZOOM.

Înscrierile se pot face în perioada 1 iunie – 1 iulie. Participarea la concurs se va face în ordinea înscrierii. Ordinea de intrare în concurs va fi anunțată atât pe pagina de facebook a Fundației, cât și pe pagina de facebook a Concursului, cu o zi înainte de desfășurarea fiecărei runde, respectiv finalei.

Concursul este structurat pe două categorii de vârstă: 7 – 12 ani și 13 – 18 ani.

CALENDARUL CONCURSULUI

Runda I – 17 iunie
Runda a II-a – 24 iunie
Runda a III-a – 1 iulie
Runda a IV-a – 8 iulie
Runda a V-a – 15 iulie
Runda a VI-a – 22 iulie
Runda a VII-a – 29 iulie
Runda a VIII-a – 5 august
Runda a IX-a – 12 august
FINALA – 1 septembrie

Prestațiile concurenților vor fi evaluate de către un juriu de specialitate – anunțat la începutul fiecărei runde – compus din compozitori, profesori de muzică, interpreți, realizatori radio-TV, actori, coregrafi/dansatori, artiști plastici. Președintele juriului este marea soprană Felicia Filip, artistă renumită în toată lumea și Director General al Operei Comice pentru Copii.

Jurizarea se va face cu notele la vedere.

Se vor acorda note de la 1 la 5, cu subunitate 50, ținând cont de următoarele criterii: talentul, originalitatea demonstrației, prezența scenică.

În situația în care printre membrii juriului se numără şi profesori ai concurenţilor înscriși sau reprezentanți ai instituţiilor care au participanți în concurs, momentele prezentate de copii nu vor fi jurizate de aceștia; în acest caz, se va face media notelor acordate de către ceilalți membri ai juriului.

Deciziile juriului sunt irevocabile şi nu pot fi contestate.

Precizări privind desfășurarea unei runde:

– Concurenții pot participa cu un singur moment, în cadrul unei singure runde;
– Prestația fiecărui concurent trebuie să aibă o durată maximă de 3 min;
– Concurenții trebuie să se prezinte în ținute de spectacol și să se asigure că sonorizarea este cât mai bună;
– Momentele prezentate în concurs trebuie să fie potrivite vârstei concurenților;
– Concurenții care vor cânta este necesar să trimită acordul compozitorului și al textierului sau declarația părintelui de asumare a responsabilității folosirii piesei în concurs;
– Concurenții care au ca talent desenul/ pictura vor efectua lucrarea pe parcursul desfășurării rundei, urmând a fi prezentată juriului la finalul acesteia.

Precizări privind desfășurarea finalei:

– Fiecare concurent va trebui să pregătească 2 momente diferite ca stil;
– Momentele prezentate în finală trebuie să difere de cele susținute în cadrul rundelor;
– Durata prestației trebuie să fie de maxim 6 min;
– Concurenții trebuie să se prezinte în ținute de spectacol și să se asigure că sonorizarea este cât mai bună;
– Concurenții care vor cânta este necesar să trimită acordul compozitorului și al textierului sau declarația părintelui de asumare a responsabilității folosirii piesei în concurs;
– Momentele prezentate în concurs trebuie să fie potrivite vârstei concurenților;
– Concurenții care au ca talent desenul/ pictura vor efectua lucrarea pe parcursul desfășurării acesteia, urmând a fi prezentată juriului după finalizarea tuturor momentelor.

PREMII

Premii oferite în cadrul rundelor:

Marele premiu – 1 câștigător/ rundă
Câștigătorii marelui premiu din fiecare rundă se vor califica în finala concursului.

În cazul în care vor fi mai mulți concurenți cu același punctaj, aceștia vor susține o probă de baraj, în urma căreia se va stabili finalistul rundei.

Premiile I, II, III pentru fiecare categorie de vârstă.

Premii oferite în Marea Finală:

Marele Premiu
Premiile I, II, III pentru fiecare categorie de vârstă.

ÎNSCRIEREA ȘI PARTICIPAREA LA CONCURS

Înscrierea în concurs se poate realiza prin completarea formularului de mai jos.

După completarea formularului de înscriere, este necesară transmiterea pe e-mail, la adresa inscrieri@fundatiadanvoiculescu.ro, a unei scurte prezentări a concurentului și a acordului compozitorului piesei/declarației părintelui de asumare a responsabilității pentru utilizarea piesei prezentate în concurs (în cazul momentelor muzicale).

Organizatorul nu își asumă responsabilitatea achitării obligațiilor materiale ce decurg din drepturile de autor și cele conexe acestora, rezultate din interpretarea melodiilor prezentate în concurs. În cazul în care participantul nu deține acordul compozitorului și al textierului, părintele/profesorul coordonator își va asuma, în scris, responsabilitatea pentru interpretarea piesei în concurs.

În momentul desfășurării concursului este necesar ca fiecare copil să aibă aplicația ZOOM instalată pe dispozitiv.

Înscrierea şi participarea la acest concurs sunt GRATUITE!

 

Regulament_Allegria_ETAPA ONLINE

 

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

ro_RO