În weekend are loc cel mai mare târg internaţional de universităţi

Peste 100 de universităţi internaţionale din Europa şi SUA îi aşteaptă pe elevii şi studenţii români pe 16-17 martie la Sala Palatului din Bucureşti pentru a le vorbi despre cum pot urma un program de studiu în străinătate. Pe parcursul celor 2 zile, cei 6.000 de vizitatori aşteptaţi vor primi informaţii despre taxele de şcolarizare, posibilităţi de finanţare, ce programe sunt disponibile în domeniile de interes pentru ei şi care este procesul de aplicare.

Universităţi de top prezente la Bucureşti

RIUF este singurul loc în care tinerii pot discuta cu studenţi şi absolvenţi români de la universităţile de top din lume. Astfel, pe parcursul celor 2 zile, reprezentanţi de la MIT (universitate plasată pe locul 1 în topul mondial QS), Harvard (care vor susţine o prezentare), Princeton, University of Paris-Sorbonne, London School of Economics şi University College London vor povesti vizitatorilor RIUF ce înseamnă să fii student la o universitate de top din lume.

În plus, participanţii la târg vor avea acces la zeci de standuri ale universităţilor din Marea Britanie, Franţa, Germania, Olanda, Suedia, Belgia şi alte 15 ţări, ale organizaţiilor care desfăşoară programe de dezvoltare personală şi profesională, cursuri de limbă, cărţi şi multe altele. Lista completă a expozanţilor poate fi văzută aici.

Admitere pe loc

Sunt ultimele zile pentru înscrieri la Spot Admissions! În urma pregătirii unui set de documente şi a unui interviu de 15 minute, participanţii au şansa de a fi admişi pe loc. Termenul limită de trimitere al documentelor diferă în funcţie de oraşul (Bucureşti, Timişoara sau Iaşi, oraşele unde are loc această ediţie a târgului) în care va fi susţinut interviul. Mai multe detalii pot fi găsite la următorul link.

Prezentări despre oportunităţile disponibile

Pentru a avea discuţii mai aprofundate cu reprezentanţii universităţilor şi pentru şansa de a fi remarcat de către aceştia, ceea ce poate fi util în procesul de aplicare, vizitatorii pot participa la sesiuni de prezentări. În cadrul lor vor fi prezentate informaţii despre diferitele sisteme academice şi particularităţile lor, despre facilităţile oferite de universităţi pentru studenţi, despre paşii necesari realizării unei aplicaţii la studii în străinătate, dar şi despre oportunităţile de carieră şi modul în care universităţile îşi ajută absolvenţii să aleagă domeniul potrivit.

Pentru a participa la prezentări, este necesară înscrierea pe site-ul RIUF.

Tombolă cu premii

Vizitatorii au şi ocazia de a câştiga o serie de premii, eligibili fiind cei care completează chestionarul disponibil la standul de tombolă. Astfel, au ocazia de a intra în posesia unor carduri cadou pentru a cumpăra cărţi de la Okian, cursuri de limbă engleză şi germană, pachete de cosmetic Unilever sau reduceri pentru susţinerea testelor IELTS şi TEOFL.

Pentru a participa la târg este necesară înscrierea pe site.

Detalii pe www.riuf.ro.

sursa: edu-news.ro