Google organizeaza concurs de stiinta pentru tinerii pana in 18 ani

Compania Google organizeaza un concurs de stiinta, dotat cu premii, pentru tinerii cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani, numit Google Science Fair 2012.
Exista un tanar geniu printre voi? Daca da, acest concurs este locul potrivit pentru el. Competitia este deschisa tuturor care au varsta cuprinsa intre 13 si 18 ani, transmite site-ul Google Science Fair.
“Google Science Fair este o competitie online care cauta minti curioase din cele patru colturi ale lumii. Tot ce-ti trebuie este o idee. Geniile nu sunt intotdeauna elevii de nota 10. Ii asteptam pe toti cei carora le place sa puna intrebari. Doar incarcati-va proiectul aici pentru a castiga premii care va vor schimba viata. Toti au cate o intrebare. Care este a voastra?”, scrie pe site-ul concursului organizat de Google.
Pasii care trebuie urmati pentru a participa la concurs sunt inregistrarea, obtinerea acordului parintilor, construirea unui site pentru proiect si sustinerea proiectului.
In plus, cei care doresc sa se inscrie si sa participe la aceasta competitie trebuie sa aiba intre 13 si 18 ani si sa respecte termenul limita de 1 aprilie 2012.
Printre judecatorii concursului se vor numara o echipa internationala de experti stiintifici, dintr-un numar mare de domenii – de la biologie, fizica si chimie pana la informatica.
Printre premiile importante pe care Google le pune la bataie se numara o excursie stiintifica in Insulele Galapagos, alaturi de National Geographic Explorer, burse scolare, dar si experiente reale in centre stiintifice precum CERN, din Elvetia.