Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, partener educațional al „Space Fest”

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este partener educațional al „Space Fest”, cel mai mare eveniment dedicat explorării spațiului, organizat de Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București în colaborare cu Agenția Spațială Europeană (ESA). „Space Fest” reprezintă o platformă de interacțiune și învățare, unde participanții vor avea ocazia să descopere cele mai recente inovații și realizări din domeniul spațial. În cadrul evenimentului vor participa cei mai importanți cercetători, antreprenori, experți din domeniu, dar și astronauți NASA.

Prezența Fundației Dan Voiculescu în calitate de partener strategic subliniază angajamentul acesteia pentru susținerea educației și dezvoltării tinerelor generații. În ultima zi a „Space Fest”, luni, 3 iunie, ora 12:00, Antonio Florin Iordache, elev al Liceului „Jean Monnet” din București, și membru al campaniei naționale „100 de tineri pentru Dezvoltarea României”, își va prezenta proiectul câștigător la Concursul Internațional „National Space Society” – NASA Space Settlement Contest. Tânărul a reușit să construiască o navă în formă de glonț, având ca scop transformarea unui aspect cu impact negativ în prezent într-unul pozitiv pentru umanitate. Această formă permite propulsarea eficientă în spațiu și o rotație perfectă de sub 2 rotații pe minut pentru generarea unei gravitații artificiale la un nivel optim. Acesta s-a întors de curând din Los Angeles, SUA, acolo unde a avut loc evenimentul de decernare a premiilor NASA Space Settlement Contest. La evenimentul din SUA, Antonio s-a întâlnit cu astronautul NASA, Susan Kilrain, cea care este prezentă și la ediția din acest an a „Space Fest”.

Participanții vor avea ocazia să interacționeze cu experți din domeniul aerospațial, de a explora simulatoare de zbor și de a participa la discuții despre viitorul explorării spațiale. „Space Fest” reprezintă o oportunitate de a inspira și educa, de a încuraja tinerii să își urmeze pasiunile și să contribuie la progresul științei și tehnologiei.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României rămâne dedicată misiunii sale de a sprijini educația și inovația, colaborând cu parteneri de prestigiu pentru a crea oportunități unice pentru tinerii talentați și ambițioși. Prezența la „Space Fest” este o dovadă în plus a angajamentului ferm în această direcție.