Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a premiat la Gala Space Fest câștigătoarea concursului de pictură

La București s-a încheiat Space Fest, cel mai mare eveniment dedicat explorării spațiului, organizat de Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București în colaborare cu Agenția Spațială Europeană (ESA). Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României (FDVDR) s-a numărat în acest an printre partenerii de la „Space Fest”, participând cu tineri inovatori la Summit-ul European SpaceFEST 2024 și premiind la Gala Space Fest câștigătoarea concursului de pictură.

Antonio Florin Iordache, un elev român  participant al campaniei “100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, şi-a prezentat proiectul navei cosmice la Summit-ul European SpaceFEST 2024, eveniment dedicat industriei aerospațiale din România, organizat de organizat de Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București în colaborare cu Agenția Spațială Europeană (ESA).

Antonio a crescut cu visul de a face lucruri mari și de a revoluționa călătoriile în spațiu. De-a lungul timpului și-a transformat pasiunea pentru spațiu în proiecte inovatoare. Recent, el s-a întors recent de la conferința “International Space Development Conference”  din Los Angeles, unde și-a prezentat proiectul în fața unor cercetători, astronauți, antreprenori și experți de renume mondial.

 „Am participat cu proiectul „Glonțul” care a avut ca scop transformare a unui lucru cu impact negativ pentru societate într-unul cu impact pozitiv pe viitor pentru omenire. Este un fel de radar care se pune pe bombe pentru a detecta mai ușor țintele și pentru a evita orice impact înainte de ținta dorită”, a povestit tânărul.

La Summit-ul European SpaceFEST 2024 au participant şi austronauţi din cadrul NASA. Printre ei a fost și Susan Kilrain, cea care a fost prezentă și la Concursul Internațional „National Space Society” – NASA Space Settlement Contes, câștigat cu locul IV de Antonio Florin Iordache.

„Plănuim să mergem înapoi pe Lună în viitorul apropiat şi sperăm că asta ne va duce mai departe către Marte. Cheia pentru mine ar fi o propulsie mai bună şi mai rapidă,care ne-ar accelera şi am ajunge acolo mai rapid”, a declarat astronautul NASA.

Tinerii de excepție ai Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, au avut șansa de a-și prezenta cele mai noi invenții chiar în fața experților.

„Sunt oameni din diferite industrii, din diferite zone care deservesc industria aerospațială, specialiști începând cu astronauții, dar și o serie întreagă de specialiști din industrie, inclusiv zona privată de spațiu, inclusiv companiile care dezvoltă în acest moment noua Stație Spațială Internațională”, a punctat Mihnea Cosmin Costoiu, rectorul Universitatății Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București.

Totodată, în calitate de partener educațional al Space Fest, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a acordat premii pentru concursul de desene cu tema „Spațiul Cosmic”, unde elevi din toată țara au avut ocazia de a-și expune lucrările în campusul POLITEHNICA București. Concursul a fost câștigat de Mara Sofia Dinu, elevă în clasa a II-a de la Școala Primară și Gimnazială Ana Lugojana, București. Desenul ei, care înfățișează un spațiu cosmic colorat și fascinant, a impresionat participanții la SpaceFEST și a strâns cele mai multe voturi.

ro_RO

Fii la curent cu noutățile

Fii la curent cu cele mai noi știri! Abonează-te la newsletterul nostru.

Te-ai abonat cu succes la newsletter. Îți mulțumim.