Festivalul Next Kids

Ajuns la cea de-a treia editie, programul NexT Kids va avea loc sambata, 31 martie 2012, de la ora 11:00, la Cinema Scala din Bucuresti si le promite copiilor, parintilor si bunicilor o evadare intr-o lume fermecata, plina de culoare si veselie.

Face parte din Festivalul de film Next care a ajuns la editia cu numarul 6.

Programul NexT Kids, dedicat copiilor cu varste intre 5 si 12 ani, este alcatuit dintr-o  proiectie de scurtmetraje si o serie de activitati special gandite pentru cei mici care vor avea loc dupa vizionare si vor fi inspirate din actiunea filmelor.

“Dirkjan conduce!” (regia Wilfred Ottenheijm si Remco Polman)

“Un capcaun” (regia Gerard Ollivier)

“Angelinho” (regia Maryna Shchipak)

“Pe apa” (regia Yi Zhao) -acestea sunt doar cateva din titlurile ce vor fi proiectate, alaturi de alte “Lucruri simple”  (regia Bezhad Farahat) si “Scarpinici” (regia de Patrick Schoenmaker), filme care merita discutate in familie pentru multa vreme dupa vizionarea lor.

Cele opt scurtmetraje din Franta, Austria, Olanda, Germania si Iran folosesc cele mai diverse stiluri si tehnici de desen, animatie, montaj si manipulare a imaginii cinematografice si ne povestesc cu ascutita inteligenta, emotie si umor despre ingeri protectori si biciclisti aventurosi, despre lacomie, devenire, miscare, greseala, despre eliberarea de neimplinirile scolare, despre varste, viteze si incercari si despre un purice care readuce veselia unui camin mohorat!

Proiectia de o ora va fi urmata, in holul cinematografului Scala, de doua ore de activitati menite sa-i distreze pe micutii spectatori, care vor fi invitati sa voteze filmul si personajul preferat, sa recreeze mascotele NexT sau figurinele din filme, sa descopere gesturi si miscari din pantomima clasica “dresura de purici” si sa participe la scoala hasurat. Nu vor lipsi creioanele colorate, jucariile, instrumentele muzicale, acuarelele si multe alte lucruri.