Experiențe inedite la ASTROFEST 2019

Pasionații de știință, dar și amatorii de explorări spațiale, și-au dat întâlnire la cel mai important festival dedicat explorării spațiale și astronomiei, Astrofest. Toți participanții, indiferent de vârstă, s-au bucurat de experiențe inedite, au putut testa telescoapele aduse pentru observații astronomice, au vizionat expoziții și au participat la ateliere. Evenimentul a fost organizat de revista Știință&Tehnică, cu sprijinul Primăriei Municipiului București și al Centrului ARCUB, în parteneriat educațional cu Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu.

Festivalul de Astronomie și Explorare Spațială, se află la cea de-a IV-a editie și a devenit deja o tradiție. Deși Astrofest este dedicat, în primul rând, amatorilor de astronomie și explorare spațială, obiectivul principal al acestui eveniment a fost acela de a le insufla celor mici pasiunea pentru astronomie.

Punctul culimnat a fost sosirea invitatului special, astronautul român Dumitru Prinariu, pentru a marca împlinirea a 38 de ani de la marea aventură spațială românească. Împreună cu acesta, a urcat pe scenă și jurnalistul Alexandru Mironov. Cei doi au discutat despre ce ne rezervă viitorul în spațiu, despre perspectiva mutării pe alte planete și despre zborul cosmic.

Odată cu lăsarea întunericului, cei prezenți au putut admira astrele, ghidați de astronomi profesioniști, care a oferit în permanență suport și asistență, dar și informații interesante și scurte prelegeri despre corpurile cerești.

ASTROFEST2019 by Știință&Tehnică a cuprins și spectacole pentru copii, un concurs de cunoștințe de astronomie pentru cei mici, prezentări de roboți și imprimante 3D, dar și o întâlnire cu animatorii platformei educaționale Kidibot, care a fost premiată de către Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu, pentru motivarea și încurajarea copiilor și adolecenților să citească și să învețe mai mult, să dea frâu liber imaginaţiei, să creeze, să devină inovatori de la o vârstă fragedă.

Tot în cadrul Astrofest, Senatul Științific al Fudației Dan Voiculescu a premiat și revista ”ȘTIINȚĂ ȘI TEHNICĂ”, cea mai citită și longevivă revistă de popularizare a științelor din România, cu ocazia aniversării a 70 de ani de existență. Un Certificat de Apreciere a primit și ”SpeeD Laboratory”, un proiect al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, motivația fiind pasiunea pentru viitor, prin încurajarea inovației și creativității!

 

 

 

ro_RO