Gala Internationala de Balet “Stars of the 21st Century”

Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei sprijina cea de-a doua editie a Galei Internationale de Balet “Stars of the 21st Century” in cadrul careia vor evolua 13 dintre cei mai desăvârsiti balerini ai lumii, reprezentanti ai 8 companii de balet de renume mondial.  Evenimentul va avea loc in Sala Mare a Palatului, sambata, 7 noiembrie 2009, incepand cu ora 19.30 si este organizat deAsociatia Cultural-Artistică BEST ART si DMB Music Records.

După mai bine de 16 ani de la initiere, spectacolele “Stars of the 21st Century” si-au pastrat caracterul exclusivist prin organizarea Galelor de Balet “Stars of the 21st Century” in unele din cele mai mari metropole ale lumii, precum New York, Toronto, Paris sau Cannes.

Publicul roman are sansa pentru a doua oara in acelasi an, de a se bucura de momente remarcabile prin calitatea execuţiei dansului precum şi prin întregul spectacol, al cărui director artistic este Nadia Veselova-Tencer.

13 interpreţi, balerini principali sau prim-solişti ai unor prestigioase companii de balet din St.Petersburg, Londra, Berlin, Madrid si nu numai, vor participa la cea de-a doua editie a Galei Internationale de Balet, organizata in Romania.

Spectacolul a fost gândit ca un omagiu adus excelenţei în arta dansului şi a baletului clasic. Acesta este si motivul pentru care printre sustinătorii acestui eveniment, alături de distinsele artiste Ileana Iliescu si Corina Dumitrescu se numără si Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

“Este o onoare pentru noi să sustinem un astfel de eveniment, de exceptie, care mizează pe reprezentarea excelenţei în delicata şi dificila artă a dansului clasic. Este important pentru tinerii de astăzi să li se ofere modele în toate domeniile. Gala este o ocazie să arătăm pasionatilor de artă că, prin muncă, se poate ajunge la performante înalte” a declarat Sanda Păduraru, directorul general al Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.