Eusebiu Gafița

S-a întors din Bulgaria, de la Internaţional Festival Art ,,Trixie” cu două premii I, obţinute la secţiunea „Solişti instrumentişti” şi secţiunea „Solişti vocali”, dar şi premiul special al juriului.

Calităţile artistice ale băiatului de numai 12 ani, vocea, carisma, ţinuta (costum popular autentic) au reuşit să îl pună în valoare în faţa celor aproximativ 300 de participanţi, din cinci ţări, care au concurat la mai multe secţiuni: „Muzică clasică”, „Pop”, „Balet”, „Dansuri populare”, „Muzică populară”, „Muzică instrumentală”, etc.

Eusebiu Gafiţa a fost felicitat personal chiar de preşedintele juriului, un profesor universitar din Bulgaria, care a apreciat repertoriul ales de tânărul sucevean pentru concurs, cât şi interpretarea pieselor, oferindu-i şi singurul premiu special al juriului. „Am fost singurul concurent cu trei premii la acest festival internaţional. Dacă acum trei ani am câştigat două trofee la nivel naţional, în numai zece zile, anul acesta am reuşit, tot în zece zile, să câştig două locuri I şi un premiu special al juriului la nivel internaţional. În spatele acestor premii este şi multă muncă. Exersez în fiecare zi”, a spus Eusebiu.