Mircea Gogoncea

A câștigat, cu unanimitate de voturi, premiul I la concursul de chitară clasică al celui mai prestigios festival internațional de chitară din Cordoba, Spania. Festivalul reuneste anual cei mai mari chitariști din lume. Multe din numele legendare ale muzicii internaționale au participat la acest festival: Bob Dylan, BB King, Chuck Berry, Garry Moore, Carlo Santana și multi alții.

În acest an, a fost pentru a opta oară când în cadrul festivalului de la Cordoba s-a organizat acest concurs. Iar câștigătorul a fost tânărul român Mircea Gogoncea, unul dintre bursieri Fundației Dan Voiculescu. La numai 19 ani, Mircea este un adevărat maestru al chitarei, recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni chitarişti români din lume.

Iar premiul câștigat nu este deloc de neglijat: Mircea va concerta la următoarea ediție a festivalului din 2012, alături de marii muzicieni ai lumii. În acest an, pe scena festivalului au urcat: John McLaughlin, Vicente Amigo Girol, ZZ Top sau Edin Karamazov.

Mircea a ajuns în finală împreuna cu o altă tânără din Spania, María José Tirado Amador.

Mircea Gogoncea este și cel mai tânăr câștigător al acestui concurs. Despre succesul lui, ziarele din Spania au scris și continuă să scrie.

Mircea face performanță în muzică și reușește să cucerească de fiecare dată publicul cu talentul lui în mânuirea corzilor. La numai 5 ani, el câștiga primul premiu la chitară clasică, iar la 12 ani devenea cel mai premiat copil român și cânta la chitară în fața lui Leonardo DiCaprio și Catherine Zeta-Jones la festivalul “Leul de aur” de la Veneția.

Mircea Gogoncea este tânărul care a cucerit lumea cu talentul lui…este deținătorul a 137 de diplome, în 8 domenii diferite (fără a număra orice diplomă de participare care ar fi putut fi primită împreună cu aceste premii): Chitară clasică, Matematică, Informatică, Creaţie literară, Teatru, Pictură, Fotografie, printre care 5 premii de excelenţă, 3 Mari Premii, 59 premii întâi.

Citește povestea tânărului chitarist Mircea Gogoncea recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni chitarişti români din lume

[oqeygallery id=119]

Fotografii Dan Marinescu/FDV