Workshop-uri de dezvoltare personală prin tehnici de actorie

Aplicând metode care folosesc ca instrument jocul și joaca, workshop-urile de dezvoltare personală prin tehnici de actorie își propun relaționarea cu adolescenții prin limbaje și situații specifice universului lor.

Jocul va fi principala modalitate de a atinge obiective de dezvoltare timpurie, iar prin el participanții vor acumula treptat experiențe, noțiuni, abilități și instrumente de comunicare cu rol în dezvoltarea lor ulterioară.

De ce jocul?

Friedrich Schiller spunea că fără joc (inclusiv joaca cu ideile și imaginația), oamenii nu ar avea cum să își atingă potențialul maxim.

Indiferent de vârstă, jocul îți oferă oportunitatea de a experimenta lucruri într-un cadru lipsit de riscuri, cu efecte care nu iți afectează viața în mod direct, dar generează niveluri de energie similare cu cele produse în situații reale de viață. Astfel, intri în pielea unui personaj, iei decizii, faci lucruri noi și descoperi care sunt consecințele și efectele acțiunilor tale.

Dacă vrei să-ți depășesti emotivitatea și să dobândești, prin joc, autonomie personală, dacă vrei să te adaptezi în orice situație și să deprinzi abilități de lucru în echipă, dacă vrei să îti petreci timpul liber în mod util și plăcut, te așteptăm la  workshop-urile de dezvoltare personală prin tehnici de actorie susținute de actorul MIHAI COSTACHE.

Workshop-urile se adresează adolescenților cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani și se desfășoară duminica, în intervalul 10:00 – 13:00, conform următorului program:

12 iulie – Dezinhibare și încredere

19 iulie – Atenție și concentrare

9 august – Improvizație

16 august – Emoțiile. Ce sunt și cum le gestionăm?

30 august –  Situații de viață/situație teatrală

6 septembrie – Poezia pentru adolescenți? Ce este așa de complicat și chiar ne trebuie asta?

13 septembrie – Shakespeare – Romeo și Julietta – De ce e complicat, când poate fi simplu?

Ce urmăresc aceste workshop-uri?

– cunoașterea și cooperarea cu cei din jur;

– conștientizarea și dezvoltarea atenției și a concentrării;

– cultivarea imaginației și a spontaneității;

– lucrul în echipă;

– implicarea și grația;

– narativitatea;

– aplicarea nivelului corect și util de statut în interacțiuni;

– practicarea exercițiilor de atenție și concentrare;

– studiul și dezvoltarea elementelor specifice jocurilor de scenă;

– conștientizarea și valorificarea gândurilor și reacțiilor emoționale;

– lucrul cu emoțiile și controlul acestora;

– vorbitul în public și transmiterea unui mesaj;

– regulile improvizației, drumul spre libertate.

Cine este Mihai Costache?

Mihai Costache este absolvent al Universității de Teatru, Film și Televiziune “Ion Luca Caragiale” (facultate și master), secția actorie. Mihai este fondatorul Teatrului PLAI, care numără, din 2008 și până în prezent, peste 300 de spectacole, desfășurate în peste 11 județe. În cadrul Teatrului Plai, Mihai Costache  a lansat Școala de actorie de film și televiziune ”eupesticla.ro” și cursurile de public speaking pentru adulți Corporate MindGames.

Participarea la workshop-uri este gratuită.

en_US