Vineri, 20 noiembrie, este ultima zi în care se mai pot înscrie proiecte de cercetare la INOVALIMENT, primul Târg Internațional de Invenții și Inovații în domeniul alimentar din România.
Evenimentul va avea loc online, în perioada 23-27 noiembrie, și este organizat de Senatul Științific al Dan Voiculescu Foundation for the Development of Romania, în parteneriat cu Forumul Investitorilor Români și Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați. Participarea este GRATUITĂ!
Târgul Internațional de Invenții și Inovații ”INOVALIMENT” este adresat tuturor specialiștilor din industria alimentară, atât cei din mediul universitar, cât și cei care lucrează în cadrul institutelor și stațiilor de cercetare din România și din alte țări.
În cadrul acestui eveniment, vor avea loc, în fiecare zi, o serie de conferințe științifice, susținute de experți din România, dar și din afara țării.
Printre guest speakerii conferințelor științifice din cadrul INOVALIMENT se numără: doctorul român Mihai Niculescu, stabilit în SUA, autorul celui mai complex test nutrigenetic existent pe piaţa mondială; László Borbély, Consilier de Stat, Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul României și Dr. Marius Geantă, fondator al Centrului pentru Medicină Inovativă, Co-Președinte al Școlii Europene de Medicină Personalizată.
Temele conferințelor pe care aceștia le vor susține în cadrul INOVALIMENT sunt: “Rolul interacțiunior genă-genă în definirea aporturilor zilnice de nutrienți”, susținută de Dr. Mihai Niculescu, pe 23 noiembrie, la ora 15:00, respectiv “Prevenția personalizată: unde începe și unde se termină rolul alimentației?” susținută de Dr. Marius Geantă, tot pe 23 noiembrie, la ora 14:30. Iar pe 24 noiembrie, la ora 12:00, Consilierul de Stat, László Borbély va susține conferința cu tema: “Obiective de dezvoltare durabilă în industria alimentară – instrumente cheie pentru o viață sustenabilă și durabilă”.
Scopul târgului este acela de a susține și promova cercetarea științifică, tendințele, noutățile și inovațiile din domeniul alimentar, precum și conectarea mediului academic cu mediul de business, pentru facilitarea transferului tehnologic.
Înscrierile se realizează prin completarea unui formular pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro