Speakerii conferinței ”Prevenirea fenomenului de bullying în școli”, specialiști de top în educație și psihologie 

Speakerii conferinței ”Prevenirea fenomenului de bullying în școli”, specialiști de top în educație și psihologie 

În cadrul conferinței, psihologi, profesori, specialiști și reprezentanți ai unor organizații și instituții educaționale, implicate în stoparea acestui fenomen vor prezenta informații utile și metode eficiente, prin care, atât elevii, cât și cadrele didactice vor putea contribui la prevenirea și combaterea fenomenului de bullying.

Printre speakerii conferinței se numără:

Livia Dilă, Președinte Asociație EU ȘI LUMEA, fondator Canal de Youtube EU ȘI LUMEA

TEMA: Video animat, instrument educativ de prevenire, conștientizare și învățare ludică, non-formală, pentru a combate violența

Înființată în anul 2017, Asociația EU ȘI LUMEA are ca activitate principală sprijinirea și promovarea educației, a culturii pentru copii și tineri, prin acțiuni care să contribuie la stimularea interesului pentru școală, studiu și o mai bună raportare la nevoile societății de oameni instruiți, educați, gata să intre pregătiți pe piața muncii.

Cu o experiență de peste 20 de ani în media, ca jurnalist de televiziune și moderator TV, a contribuit, prin emisiunile pe care le-a moderat, la diseminarea informațiilor cu privire la educație, la deschiderea către înțelegerea noilor concepte ale învățământului modern, dar și identificarea nevoilor copilului în secolul 21.

Video-urile animate educative pe care le realizează reprezintă un conținut necesar societății noastre, adaptat, însă, înțelegerii copiilor.

Pe toate le puteți urmări pe liviadila.com, eusilumea.ro sau pe canalul de Youtube Eu și LUMEA.

https://www.facebook.com/Asociatiaeusilumea

https://www.instagram.com/eusilumeachannel/

https://www.facebook.com/livia.dila

 

Tatiana Turchină, Psiholog, psihoterapeut, Lector universitar la Universitatea de Stat din Moldova

TEMA: Strategii de prevenire a fenomenului de bullying în școală

Prin activitatea de predare, consiliere, terapie, training promovează și încurajează dezvoltarea Sinelui și a relațiilor, căutarea soluțiilor, ieșirea din impas, puterea gândului, a echilibrului și a vulnerabilității. Este alături de copii, adolescenți, tineri pentru a-i ghida să-și modeleze sănătos identitatea. Este alături de părinți și cadre didactice pentru a-i susține în dezvoltarea relației armonioase cu copiii.

Pe Tatiana o găsiți pe https://www.facebook.com/turchina.tatiana

 

Simona Ciff, Doctor în știintele educației, psihoterapeut, trainer și coach, cofondator al Institutului Internațional de Cercetare și Dezvoltare a Inteligenței Emoționale

TEMA: Programul de prevenire și intervenție 4PEACE

Doctor în știintele educației, psihoterapeut, trainer și coach, Specialist în Inteligență Emoțională și cofondator al Institutului Internațional de Cercetare și Dezvoltare a Inteligenței Emoționale.

Simona a dezvoltat mai multe proiecte, printre care: Relație de succes – program pentru cupluri, Părinte de succes – program de dezvoltare a relației părinte-copil, 4 PEACE – program antibullying în școli – Simona a făcut parte din grupul de lucru al legii bullyingului, Pașaport pentru Succes – programe de inteligență emoțională care se desfășoară sub formă de tabere, seminarii și Programe de voluntariat.

Simona Ciff este prezentă la conferință din partea Revistei Psychologies, partener al acestui proiect.

Mai multe despre Simona sunt disponibile pe simonaciff.ro, pasaportpentrusucces.ro.

https://www.facebook.com/PasaportpentruSuccesInteligentaEmotionala

https://www.instagram.com/pasaportpentrusucces/

https://www.instagram.com/simsiatat/

 

Georgeta Șerban, Profesor învățământ primar, Mentor, Metodist

TEMA: Importanța implicării părinților în viața școlii, pentru a evita bullyingul

Profesor învățământ primar la Școala Gimnazială ”Tudor Arghezi” din București, Mentor, Metodist, Facilitator SuperTeach, Ambasador onorific Kinderpedia, Finalist al concursului Creatori de educație 2019 și 2020.  Aceasta va vorbi despre importanța implicării părinților în viața școlii, pentru a evita bullyingul.

Pe Georgeta o găsiți pe https://www.facebook.com/ClasaMicilorCampioni

 

Domunco Mihaela Ștefania, Profesor învățământ primar, Mentor, Membru în Comisia pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar

TEMA: Triada profesor – părinte – elev în prevenirea și combaterea fenomenului de bullying

Profesor învățământ primar la Școala Gimnazială Nr.1 din Suceava, cu o vechime de 23 ani în învățământ , membru în Comisia pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar, mentor de practică pedagogică

Pe Ștefania o găsiți pe https://www.facebook.com/stefania.domunco

 

Lăcrămioara Ocunschi, Certified Trainer & Coach, formator CNFPA, fondator Școala de Dresat Dragoni

TEMA: Prevenirea bullying-ului prin comunicare nonviolentă și dezvoltarea empatiei

Coach și trainer certificat, formator CNFPA, specialist în comunicare cu studii de psihopedagogie, iniţiator al Zilei Naţionale a Empatiei, fondator Școala de Dresat Dragoni

Lăcrămioara Ocunschi este trainer în echipe naționale şi internaționale, implicată în educaţia adulților, tinerilor și copiilor, organizează workshop-uri, programe şi tabere în care utilizează învățarea experiențială, pentru a facilita procesul de învățare. Din 2016 studiază şi practică cu bucurie Comunicarea Nonviolentă (CNV), dorința ei fiind de a contribui la crearea unor comunități care să cunoască şi să practice CNV.

În 2019, a organizat Ziua Empatiei pentru prima oară în România și a lansat proiectul Şcoala de Dresat Dragoni, un proiect ce aduce în şcoli ateliere de CNV.

În vara 2022 a facilitat două tabere anti bullying pentru copii și profesori de la gimnaziu și liceu și vine la conferință să împărtășească din experiența ei din sutele de activităţi de educaţie nonformală pentru copii, tineri şi adulți.

Pe Lăcrămioara Ocunschi o găsiți pe www.scoaladedragoni.ro și www.lacramioaraocunschi.ro, precum și pe Facebook și instagram.

https://www.facebook.com/LacramioaraOcunschi

https://www.instagram.com/lacramioara.ocunschi/

 

Gabriela Maalouf, Psiholog, psihoterapeut și NLP trainer pentru copii și părinți, inițiator Atelierul de Parenting “Ghidul Familiei Împlinite”

TEMA: Soluții și exerciții practice pentru prevenția și combaterea fenomenului de bullying

Psiholog, psihoterapeut și specialist în parenting, primul specialist NLP Parenting din România care s-a specializat în programare neurolingvistică pentru copii și părinți, în Marea Britanie

Îmbinând omul și specialistul, Gabriela a creat o serie de ateliere atât de dezvoltare personală, cât și profesională, pentru a-i ajuta pe cei ce vor să își atingă potențialul maxim.

Proiectul de suflet al Gabrielei rămâne Atelierul de Parenting “Ghidul Familiei Împlinite”, în cadrul căruia îi ajută pe părinți să aibă o comunicare cât mai frumoasă cu copilul lor, considerând că relația părinte-copil este importantă în creșterea și dezvoltarea acestuia. Combinând diverse teorii specifice, a lansat în România teoria Parentingului Personalizat, plecând de la practică și ajungând la teorie. De asemenea, atelierele pentru profesori vin să întregească cercul prin care le putem oferi copiilor de azi o lume mai bună mâine.

Pe Gabriela o găsiți pe gabrielamaalouf.ro.

https://www.facebook.com/www.gabrielamaalouf.ro

https://www.instagram.com/gabriela_maalouf/

https://www.facebook.com/maalouf.ioana

 

en_US