Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României participă, în perioada 13 – 16 martie, la cea de-a IV-a ediție a Simpozionului Internațional FOOD YOU TRUST, cel mai important eveniment din România dedicat siguranței alimentare și al combaterii fraudei, desfășurat în cadrul BIOFEST 2025. Organizat de Institutul de Cercetări Alimentare R&D, în parteneriat cu Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, prin Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, simpozionul din acest an are ca temă „Restabilirea încrederii consumatorilor. Combaterea fraudei alimentare pentru un viitor mai sigur”, punând în prim-plan riscurile ascunse din industria alimentară și necesitatea unor alegeri informate pentru un consum responsabil.
În cadrul FOOD YOU TRUST, Scientific Senate of the Dan Voiculescu Foundation for the Development of Romania organizează workshop-ul „Ești ceea ce mănânci”, unde participanții vor descoperi cum să identifice alimentele sigure pentru o viață lungă, să înțeleagă riscurile produselor falsificate asupra sănătății și să decodeze etichetarea înșelătoare. La finalul evenimentului, participanții vor ști cum să-și facă un auto-check simplu și practic, care îi va ajuta să recunoască produsele sănătoase și să facă alegeri mai bune în viața de zi cu zi.
Pentru a oferi informații esențiale despre alimentele falsificate și impactul acestora asupra sănătății și longevității, Senatul Științific îi aduce la workshop pe unii dintre cei mai apreciați specialiști români din domeniul siguranței alimentare, nutriției și cercetării. Printre invitați se numără Prof. Dr. Dan Vodnar, membru corespondent al Academiei Române și profesor la Facultatea de Tehnologia Alimentelor la USAMV Cluj-Napoca, Andrei Roșu, antreprenor social și sportiv de anduranță, Manuela Vasiliu, nutriționist la Longevity Clinic și Raluca Prodan, președinta Asociației de Genetică și Medicină Personalizată care vor oferi perspective valoroase despre siguranța alimentară și alegerile care pot contribui la un stil de viață sănătos și la prelungirea vieții.
Un moment special al workshop-ului va fi prezentarea și degustarea în premieră a „pâinii care ne întinerește”, o inovație alimentară a specialiștilor Senatului Științific, fiind un proiect de cercetare din cadrul programului Inovaliment. Această pâine este îmbogățită cu flavonoide, substanțe naturale cu efecte antioxidante, care pot proteja celulele, sprijini regenerarea organismului și contribui la un metabolism echilibrat.
Workshop-ul „Ești ceea ce mănânci”, organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, va avea loc vineri, 14 martie, ora 13:00, în Sala Senatului Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București. Evenimentul este deschis publicului larg, iar accesul este gratuit pentru toți cei interesați de impactul nutriției asupra longevității. Participanții vor avea ocazia să asculte și să interacționeze direct cu experți de renume, să adreseze întrebări și să descopere soluții practice pentru o viață lungă și sănătoasă. De asemenea, vor putea degusta, în premieră, „pâinea care ne întinerește”, un produs inovator cu potențial benefic pentru sănătate și longevitate.