La mulți ani Mircea Baniciu. Pe 31 iulie 1949 se năștea la Timișoara, cântărețul și solistul vocal, Mircea Baniciu. S-a remarcat în muzica românească la începutul anilor ’70 când a devenit solist vocal al formației rock Phoenix. Din 1977, începe o carieră solo, timp în care scoate pe piață un EP și 4 albume. În 1992 a fondat trupa Pasărea Colibri, alături de Florian Pittiș, Mircea Vintilă and Vlady Cnejevici, cu care a cântat zece ani, răstimp în care au apărut pe piață 5 albume și un DVD. În 2002 revine în trupa Phoenix cu ocazia concertului aniversar Phoenix 40 de ani. În toamna anului 2007 părăsește din nou Phoenix pentru a-și continua cariera solo.
Din 31 iulie 1431 datează prima atestare internă a orașului Piatra Neamț.
Pe 31 iulie 1498, în cea de-a treia călătorie, Cristofor Columb devenea primul european care descoperea insula Trinidad.
Tot într-o zi de 31 iulie dar în anul 1914 se năștea marele actor francez Louis de Funès ((născut Louis Germain David de Funès de Galarza). Într-un sondaj de opinie din 1968 a fost votat cel mai popular actor francez. Majoritatea filmelor sale de succes, ca de exemplu cele din seria Jandarmul din Saint-Tropez (Le gendarme de Saint-Tropez), sunt bazate pe gaguri vizuale (slapstick); deși de Funès putea interpreta și roluri serioase cu o subtilitate suficientă, a fost renumit mai ales pentru grimasele și expresiile faciale exagerate.
Tot într-o zi de 31 iulie, în 1936, Comitetul Olimpic Internațional anunța că Jocurile Olimpice de vară din 1940 se vor desfășura la Tokyo. Totuși, jocurile au fost anulate din cauza celui de-Al Doilea Razboi Mondial.
La 31 iulie 1944 scriitorul și aviatorul Antoine de Saint-Exupéry se lansează într-un zbor de recunoaștere deasupra Mării Mediterane; avionul său este doborît și Antoine de Saint-Exupéry este considerat de atunci dispărut.
În 1957, pe 31 iulie, intra în funcțiune primul reactor atomic românesc.
La data de 31 iulie 1976, NASA publica faimoasa fotografie „Fața de pe Marte”, făcută de Viking 1.
sursa: magicfm.ro, a1.ro