S-a întâmplat pe 3 aprilie

Pe 3 aprilie 1896, in Italia aparea primul numar al publicatiei “La Gazzetta dello Sport”, devenita astazi una dintre cele mai prestigioase din lume. „Gazzetta dello Sport” aparea initial de doua ori pe saptamana si a fost infiintata prin fuziunea a doua mici ziare sportive. Publicatia a fost lansata cu ocazia inceperii primelor jocuri olimpice moderne, desfasurate in 1896 la Atena.

La 3 aprilie 1897 Sofia devenea capitala Bulgariei.

In 1933, pe 3 aprilie un avion a survolat pentru prima data Everestul.

Tot intr-o zi de 2 aprilie, in 1948, presedintele american Harry Truman semna Planul Marshall, prin care acorda 5 miliarde de dolari tarilor europene afectate de cel de-al doilea razboi mondial.

Anul, 1966, 3 aprilie Statia “Luna 10” a devenit primul satelit artificial al Lunii.

Pe 3 aprilie 1975, americanul Bobby Fischer, Campion Mondial en titre la sah, cel care cu trei ani in urma intrerupsese suprematia de 25 de ani a scolii de sah sovietice invingandu-l pe Boris Spassky in “Meciul secolului”, ar fi trebuit sa-si apere titlul in fata unui alt rus – Anatoly Karpov. Bobby Fischer a cerut federatiei ca meciul sa se dispute dupa regulile sale si a facut o lista cu 177 de conditii pentru a veni la masa de joc. Una singura nu a fost aprobata, iar americanul nu s-a prezentat la meci si a fost declarat invins.

Pe 3 aprilie 1953 aparea primul ghid tv, in Statele Unite. Dupa numai un an, publicatia avea deja un milion si jumatate de cititori.

In 1992, pe 3 aprilie, era semnat, la Bucuresti, un acord referitor la relatiile comerciale dintre Romania si Statele Unite. Actul a fost considerat un nou pas catre acordarea de catre SUA a clauzei natiunii celei mai favorizate.

sursa: magicfm.ro

en_US

Stay up to date with the latest news

Stay up to date with the latest news! Subscribe to our newsletter.

You have successfully subscribed to the newsletter. Thank you.