Rolul artelor frumoase în educația copiilor

Educarea copiilor in spirit creativ este foarte importanta pentru dezvoltarea lor. De aceea, artele (muzica, dansul, teatrul, artele vizuale) sunt parte componenta a curriculei scolare.

Artele frumoase au dovedit importante rezultate non-academice, cum ar fi: dezvoltarea stimei de sine, motivare, sensibilitate estetica, deschidere spre activitati culturale, creativitate, exprimare emotionala mai buna, aprecierea diversitatii (eliminarea rasismului) si chiar un grad mai ridicat de armonie sociala.

Insa, pentru a ajunge la performanta, cei mici au nevoie de ceva mai mult decat expunere ocazionala si neregulata la arta. Ei au nevoie de cursuri intensive. In Bucuresti, am aflat de o initiativa speciala, care, probabil, va fi extinsa national.

Studiile de specialitate demonstreaza ca prin educatie in domeniul artelor frumoase se dezvolta capacitatea motorie, imbunatateste echilibrul emotional. Intr-un studiu din 2001, realizat la Universitatea Columbia, SUA, s-a dovedit ca practicarea artelor frumoase faciliteaza procesul de invatare.

Sursa: Revista SANA

en_US