CONCLUZIILE Conferințelor Științifice din cadrul Târgului INOVALIMENT 2022 Ce vom mânca în viitor depinde de cât de deschiși vor fi oamenii spre nou și de o educație culinară adaptată noilor cerințe ale alimentației viitorului Cei mai buni cercetători și specialiști din țară și din străinătate participă, zilele acestea, la INOVALIMENT, singurul târg din România dedicat exclusiv cercetării alimentare. Timp de 5 zile, zeci de cercetători își vor prezenta lucrările științifice privind alimentele viitorului, în fața specialiștilor și oamenilor de afaceri. Specialiștii din domeniul alimentar au făcut schimb de cunoștințe, în cadrul conferințelor care au loc zilele acestea, în cadrul celui mai important eveniment de cercetare alimentară, INOVALIMENT. ”Concluziile cercetătorilor conveg spre o singură certitudine, aceea că sistemul alimentar va suporta transformări majore, în viitor, iar factorii cheie sunt educația și inovarea”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu. Specialiștii prezenți la INOVALIMENT au încercat să ofere soluții privind transformarea sistemului alimentar, atât la nivelul valorificării unor ingredient noi, cât și în ceea ce privește rolului cercetării și inovării.
Știre difuzată pe Antena 3, pe 24 noiembrie 2022.