Conferință National Geographic, în parteneriat cu FDVDR După doi ani de evenimente online, la Conferința National Geographic Learning Day 2022, profesorii de limba engleză din România au avut ocazia să-i întâlneasca pe speakerii de renume mondial Alex Warren, consultant academic, și Hugh Dellar, autor de manuale de limba engleză. Împreună au dezbătut cele mai moderne […]
Read MoreTârgul de Invenții și Inovații din domeniul alimentar INOVALIMENT – Premii, Ediția 2022 Marele Premiu Știintific INOVALIMENT Beechnutela – Cremă tartinabilă de jir Autor: Andreea Pușcaș, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) CLUJ Marele Premiu pentru INOVAȚIE Valorificarea integrată a fructelor de măceșe (Rosa canina) în produse alimentare și bioingrediente cu […]
Read MoreAlternativă la crema de alune cu cacao, mai sănătoasă și cu zero factori alergeni, descoperită la INOVALIMENT O cremă tartinabilă din fructe de jir, hrana preferată a mistreţilor, a câștigat Marele Premiu Științific INOVALIMENT 2022 Astăzi a avut loc ceremonia de închidere a primei ediții a Târgului Internațional de Invenții și Inovații ”INOVALIMENT”, care s-a […]
Read MoreCONCLUZIILE Conferințelor Științifice din cadrul Târgului INOVALIMENT 2022 Ce vom mânca în viitor depinde de cât de deschiși vor fi oamenii spre nou și de o educație culinară adaptată noilor cerințe ale alimentației viitorului Cei mai buni cercetători și specialiști din țară și din străinătate participă, zilele acestea, la INOVALIMENT, singurul târg din România dedicat […]
Read MoreNational Geographic Learning Day este aici! 26 noiembrie 2022, ORA 10:00, BucureȘti, Hotel Radisson Blu Format hibrid – fizic și on-line După doi ani de evenimente online National Geographic Learning avem, în sfârșit avem șansa de a-i întâlni pe speakerii de renume mondial Alex Warren și Hugh Dellar ÎN PERSOANĂ. Amândoi ne-au sprijinit pe toți, […]
Read MoreONU a adoptat, în acest an, prima strategie în domeniul științei și inovării – concluzia primei zi a Conferințelor INOVALIMENT din cadrul Târgului de Invenții și Inovații din domeniul alimentar INOVALIMENT 2022 Astăzi este ziua dedicată Conferințelor Științifice din cadrul Târgului de Invenții și Inovații din domeniul alimentar INOVALIMENT, care se desfășoară online, în perioada […]
Read MoreAstăzi începe INOVALIMENT 2022, singurul târg din România dedicat cercetării alimentare Astăzi începe Târgul Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar INOVALIMENT, primul și singurul târg din România dedicat cercetării alimentare. Evenimentul a ajuns la cea de-a III-a ediție și va avea loc online, în perioada 21-25 noiembrie. Ca și la edițiile anterioare, participarea […]
Read MoreProgram Conferințele INOVALIMENT 2022 22 Noiembrie – ”Sisteme alimentare sustenabile” Ora 13:30 – “Transformarea sistemelor alimentare, în contextul provocărilor actuale. Rolul FAO în atingerea obiectivelor Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă“ Ministru Consilier Cătălina Constantin, Reprezentant Permanent Adjunct al României la organizațiile ONU de la Roma 23 Noiembrie – “Tehnologii alimentare noi” Ora 9:45 – ”Dezvoltarea durabilă […]
Read MoreFDVDR susține demersul iniţiat de UNESCO ”Următorii 50 de ani: Patrimoniul mondial ca sursă de rezilienţă, umanitate şi inovaţie” Expoziţia ”Convenţia privind protecţia patrimoniului mondial, cultural şi natural – 50 de ani” s-a deschis, miercuri, 16 noiembrie, în foaierul sălii de plen a Camerei Deputaţilor. Organizat de Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului […]
Read MoreZeci de proiecte inovatoare premiate la INOVALIMENT Printre cele mai interesante și inovatoare lucrări științifice prezentate în cadrul primelor două ediții INOVALIMENT se numără: Premii acordate în cadrul primului Târg de Invenții și Inovații ”INOVALIMENT” 2020 Marele Premiu Științific ”Strategie inovativă de îmbunătățire a calității senzoriale a produselor alimentare prin utilizarea de ambalaje active”, Mihaela […]
Read More