Medicina stilului de viață este un curs dedicat copiilor cu vârste între 11 și 14 ani, susținut de Romanian Society of Lifestyle Medicine vine cu o inițiativă educativă inovatoare și esențială.
Aceasta își propune să ofere elevilor de gimnaziu cunoștințe și abilități pentru a-și menține sănătatea și a-și construi un stil de viață sănătos.
Cursul ce va fi susținuți de medici și psihologi de top, este unul inspirațional și interactiv și abordează subiecte cheie legate de sănătatea și bunăstarea fizică și mentală.
Cursul vor fi susținut de:
Dr. Emanuela MERCORE HUȚANU, fondator și președinte Romanian Society of Lifestyle Medicine
Lectors:
- Atena STOICA, psiholog clinician principal, Vicepresedinte RSLM;
- Nicoleta BAILA, medic, psiholog, vicepresedinte RSLM;
- Dr. Radu BAILA, vicepresedinte RSLM;
Categorie de vârstă: 10 – 14 ani
- Nr. ședințe: 6
- Durată ședință: 90 de minute
CALENDAR CURS
OCTOMBRIE
- 05 octombrie 2023, ora 18:00
- 19 octombrie 2023, ora 18:00
NOIEMBRIE
- 02 noiembrie 2023, ora 18:00
- 16 noiembrie 2023, ora 18:00
DECEMBRIE
- 07 decembrie 2023, ora 18:00
- 14 decembrie 2023, ora 18:00
IANUARIE
Obiectivele cursului Medicina Stilului de Viață
Romanian Society of Lifestyle Medicine vine cu o inițiativă educativă inovatoare și esențială care își propune să ofere elevilor de gimnaziu cunoștințe și abilități pentru a-și menține sănătatea și a-și construi un stil de viață sănătos.
Acest curs de medicina stilului de viață este inspirațional și interactiv și abordează subiecte cheie legate de sănătatea și bunăstarea fizică și mentală, contribuind la dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase în rândul elevilor.
Programul urmărește familiarizarea elevilor cu noțiuni elementare despre cei 7 piloni ai unui stil de viata sănătos – nutriție, activitate fizică, somn, gestionarea stresului, evitarea consumului de substanțe, relații și emoții pozitive.
Fiecare sesiune este alocata unui pilon, iar la final fiecare elev își va pregăti un program de stil de viată sănătos de implementat în familie.
Teme abordate:
- Elevii vor învăța să acorde atenție celor sase piloni și cum să-și organizeze programul astfel încât să practice zilnic activități pentru corp, minte și spirit, pentru mai multă armonie în viața lor.
- Creșterea responsabilizării în privința stilului de viață și pentru sustenabilitatea mediului.
- Dezvoltarea interesului pentru sănătate și funcționarea corpului.