Ionuţ Alexandru Budişteanu

 Are 16 ani şi este pasionat de universul informaticii.
Specializat în software şi altgoritmi, de la 11 ani, Ionuţ nu ratează nici o competiţie în domeniul IT-ului, fie ea naţională sau internaţională, olimpiadă sau concurs.

Ionuţ Alexandru Budişteanu este din Râmnicu Vâlcea şi urmează cursurile la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”, unde se pregăteşte sub îndrumarea doamnei prof. Mirela Mlisan. Nu este concurs la Ionuţ să nu participe şi să nu impresioneze prin cunoştinţele, talentul şi imaginaţia de care dă, de fiecare dată, dovadă.
A participat la peste 40 de competiţii şi a obţinut un lung şir de premii.

Descoperirea inteligenţei artificiale, atât pe partea de algoritmi, cât şi de software, l-a a tras încă de la început ca un magnet pe adolescent. Iar atunci când este întrebat despre realizările cu care se poate mândri, Ionuţ aminteşte, cu modestie: schema complexă de anti-piratare a unui software, implementată în proiectul YahooPass sau viruşii şi caii troieni realizaţi de el pentru baza de date americană MegaSecurity. Cele 25 de distincţii, premii I şi ll, ar putea fi, pentru alţii semne ale reuşitei. Pentru el sunt doar etape în formarea sa ca un mare informatician.

Lucrează în limbaje de programare avansate precum Delphi, Pascal şi C, iar cu ajutorul acestora a creat numeroase softuri utilitare sau educaţionale. Programele au fost concepute pentru a veni în sprijinul elevilor, atunci când trebuie să înveţe noţiuni abstracte precum reţelele neuronale sau algoritmii informatici.
La doar 16 ani, tânărul a creat programe care pot fi folosite pentru accesul la distanţă al unui calculator, util în supravegherea unui copil, sau care au capacitatea de a recunoaşte scrisul de mână, chipurile sau vocile. Un alt proiect la care a lucrat este cel folosit pentru localizarea calculatoare furate. “Control Education” este un alt soft care permite E-LEARNING la distanţă.
Prezentarea detaliată a realizărilor şi premiilor obţinute de Ionuţ Alexandru Budişteanu here.

Ionuţ este unul dintre tinerii premiaţi de Fundaţia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României la concursul pentru rezultatele deosebite obţinute la Festivalul Internaţional de Matematică şi Informatică, desfăşurat la Piatra Neamţ, în perioada 26-31 ianuarie 2010. In urma acestui concurs, Ionuţ a devenit membru al Clubului de Excelenţă al Fundatiei Dan Voiculescu.

Iar pentru performanţele sale, Ionuţ este unul dintre bursierii fundaţiei Dan Voiculescu, în ultimii doi ani, 2010 şi 2011.

[oqeygallery id=84]

Fotografii arhiva personala Ionut Alexandru Budişteanu

Ionuţ Budişteanu la INVENTIKa2011

en_US