Gheorghe Mencinicopschi, o viață dedicată științei

Gheorghe Mencinicopschi, o viață dedicată științei

Cercetătorul ştiinţific Gheorghe Mencinicopschi s-a născut pe 1 mai 1949 în comuna Domnești, județul Argeș. Biolog, biochimist și cercetător român, Mencinicopschi a fost director al Institutului de Cercetări Alimentare, o personalitate activă din domeniul alimentației din România.

Prof. univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi a elaborat tratate de specialitate în domeniul alimentului, alimentației, nutriției umane, biotehnologiei, publicând peste trei sute de lucrări științifice în țară și străinătate. Prof. Mencinicopschi este cel care a elaborat conceptul privind calitatea „informațională” a matricei alimentare, susținut la Congresele Internaționale de Nutriție Dubna 2007 și Krakovia 2008.

A avut o activitate științifică în domenii ca: bioindustrie, biotehnologie alimentară, tehnologie alimentară și nutriție umană. Prof. este cel care a elaborat conceptul privind calitatea „informațională” a matricei alimentare. De-a lungul vieții, el a obținut 23 brevete de invenții.

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României regretă pierderea cercetătorului științific Prof. univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, care a vegheat, timp de 42 ani, la sănătatea alimentară a poporului român.

en_US