Canada – colonistii germani au venit in preajma anului 1700 din Statele Unite ale Americii si au adus cu ei obiceiurile Craciunului. In anul 1848, printul Albert a impodobit un brad in fata castelului Windsor si astfel Pomul de Craciun a devenit o traditie in Anglia, Statele Unite ale Americii si Canada.
Mexic – in toate familiile mexicane se celebreaza nasterea Domnului. Impodobirea bradului de Craciun este, in general, asociata cu nasterea lui Iisus, dar majoritatea familiilor mexicane nu-si permit un bradut si in locul acestuia au un pom artificial.
Brazilia – desi aici Craciunul se celebreaza vara, uneori sunt impodobiti pini cu mici bucati de carton ce imita zapada.
Irlanda – bradul de Craciun poate fii cumparat oricand in luna decembrie si decorat cu luminite, globulete si diverse alte ornamente haioase sau sclipitoare. Unii pun o stea in varful bradului, iar altii un ingeras. Isi impodobesc casele cu lumini si diferite decoratiuni.
Africa de Sud – deoarece Craciunul este vara, iar bradul de Craciun nu este ceva comun, majoritatea isi impodobesc casele.
Arabia Saudita – Craciunul este sarbatorit in familie, este interzisa impodobirea caselor, iar pomul de Craciun trebuie sa fie in casa, intr-o zona retrasa.
Filipine – pinul este prea scump pentru majoritatea filipinezilor si de aceea ei isi fac singuri pomii de Craciun in diferite culori si marimi. Stelele de Craciun sunt frecvente in toate casele, la fiecare fereastra. Sunt facute din bete de bambus si celofan sau hartie de orez colorata.
China – aici procentajul celor care sarbatoresc Craciunul este redus. Pomii de Craciun sunt numiti copacii de lumina, sunt artificiali si decorati cu flori sau luminite.
Japonia – pentru majoritatea japonezilor care sarbatoresc Craciunul, aceasta este o sarbatoare prin care isi exprima iubirea pentru copii. Pomii de Craciun sunt decorati cu jucarii, dulciuri, iar de jur imprejurul lor sunt candele aprinse. Cele mai cunoscute ornamente sunt pasarile origami.
Sursa: calificativ.ro