Conferința pentru profesorii de limba engleză

Pe 2 și 3 septembrie, în București, are loc cea de-a patra ediție a Conferintei Anuale Fischer International. La eveniment participă peste 250 de profesori de limba engleză din școlile, liceele și universitățile din România.

Conferința este susținută de formatori internaționali de renume și de autori celebri, reprezentanți ai celor mai redutabile edituri internaționale: Cambridge University Press, Heinle Cengage Learning, Oxford University Press, Helbling Languages și multe altele.

Anul acesta, conferința este deschisă de Herbert Puchta, președintele Asociației Internaționale a Profesorilor de Limba Engleză și de inspector general la MECTS, Anca Pegulescu. Continuă Jeremy Harmer, autorul metodologiilor predării limbii engleze pe care fiecare profesor de limba engleză din România și din lume le-a citit cel puțin o dată.

Conferința Națională Fischer pentru profesorii de limba engleză este nu numai o importantă sursă de informare asupra noutăților editoriale și metodice de predare a limbii engleze, ci și un real mini-curs de formare profesională oferit tuturor celor interesați la început de an școlar.

Participanții interacționează direct cu prezentatorii și își exersează abilitățile de utilizare a celor mai moderne mijloace de predare – ex. tabla interactivă portabilă – puse la dispoziția celor prezenți pe tot parcursul conferinței.

Iar pe 3 septembrie 2011, în încheierea conferinței, Jeremy Harmer va prezenta cel mai nou al său proiect artistic, care îmbină muzica și poezia:50 Different Kinds of Love.

Chitarist și pianist, celebrul metodist Jeremy Harmer și-a exersat în timpul studiilor universitare pasiunea pentru chitară și măiestria asezării cuvintelor în versuri, abilități pe care le-a rafinat mai apoi în câteva cluburi londoneze, în care a cântat o vreme după absolvire. În perioada în care a locuit în Mexic (unde a și lucrat ca profesor de limba engleză), Jeremy a susținut o serie de concerte și a continuat să scrie versuri, ajungând astfel să-și cultive, în paralel, atât dragostea pentru muzică și poezie, cât și cea pentru predarea limbii engleze.

În deschiderea spectacolului pregătit de Jeremy Harmer vor urca pe scena doi dintre bursierii Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei: Corina Ciuca (16 ani), cu un recital de poezie însoțit de muzica tânărului violonist Mircea Dumitrescu (12 ani).

Ediția din acest an este organizată de centrul de carte străina Fischer International, în parteneriat cu Consiliul Britanic București, cu sprijinul Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

en_US