Conferinta nationala a profesorilor de limba engleza

Dacă drumul până la catedră este presărat cu examene şi cursuri, odată ajunşi acolo, pentru profesorii de limba engleză începe o nouă provocare: dezvoltarea profesională. Metodele de predare şi abordările sunt în permanentă schimbare şi evoluţie: lăsând în urmă clasicul manual cu texte din Shakespeare şi exemple artificiale de gramatică, profesorii au acum la dispoziţie manuale virtuale, aplicaţii pentru smart phone şi extrase din literatura contemporană. Toate pentru ca procesul de învăţare să fie pe aceeaşi lungime de undă cu cei cărora se adresează: elevii din şcoli.

In acest scop, in fiecare an sunt organizate diferite evenimente speciale. Sustinute de redutabili specialisti internationali in domeniul ELT, autori de programe educationale si manuale, metodisti, formatori, Conferintele Fischer International se adreseaza profesionistilor in predarea limbii engleze din toata tara si este, cum au descris-o in decursul anilor participantii, cel mai placut mod de a reincepe activitatea motivati si plini de inspiratie.

Un eveniment de acest tip se desfasoara chiar zilele acestea. Peste 150 de profesori de limba engleza din intreaga tara participa la cea de-a V-a editie a Conferintei nationale a profesorilor de limba engleza organizata anual de centrul de carte străină Fischer International, cu sprijinul Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Conferinta se desfasoara in Bucuresti, in perioada 31 august – 1 septembrie si ofera cadrelor didactice posibilitatea de a afla ultimele noutăţi în domeniul materialelor didactice şi certificărilor lingvistice. In acest sens, profesorii participa pe parcursul celor doua zile la cursuri, seminarii şi dezbateri susţinute de traineri de talie internaţională de la Cambridge University Press, Oxford Universiy Press, National Geographic Learning şi alţii.

Si in acest an, conferinta are o importanta componenta interculturala. In acest sens, un moment important l-a reprezentat concertul sustinut de chitaristul, pianistul si celebrul metodist Jeremy Harmer. El și-a exersat în timpul studiilor universitare pasiunea pentru chitară și măiestria asezării cuvintelor în versuri, abilități pe care le-a rafinat mai apoi în câteva cluburi londoneze, în care a cântat o vreme după absolvire. În perioada în care a locuit în Mexic (unde a și lucrat ca profesor de limba engleză), Jeremy a susținut o serie de concerte și a continuat să scrie versuri, ajungând astfel să-și cultive, în paralel, atât dragostea pentru muzică și poezie, cât și cea pentru predarea limbii engleze.

În deschiderea momentului pregatit special pentru participantii din acest an ai conferintei de catre Jeremy Harmer pentru seara de vineri, 31 august, a urcat pe scena si tanarul chitarist Catalin Vlad (25 ani), membru al Clubului de Excelenta al Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei.
Pe parcursul ultimilor ani şcolari, centrul de carte străină Fischer International, cu sprijinul Fundaţiei Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României, au organizat la nivel naţional mai multe seminarii de perfecţionare pentru profesori şi cursuri interactive de limba engleză pentru copii, proiect care va continua şi in viitor.
Imagini de la eveniment :
[oqeygallery id=244]
Fotografii Dan Marinescu/FDVDR
en_US