Conferință National Geographic, în parteneriat cu FDVDR

Conferință National Geographic, în parteneriat cu FDVDR

După doi ani de evenimente online, la Conferința National Geographic Learning Day 2022, profesorii de limba engleză din România au avut ocazia să-i întâlneasca pe speakerii de renume mondial Alex Warren, consultant academic, și Hugh Dellar, autor de manuale de limba engleză. Împreună au dezbătut cele mai moderne metode de predare din acest domeniu. Conferinţa a fost organizată şi anul acesta de Fischer International, în parteneriat educaţional cu Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

În fața profesorilor români au fost aduși speakeri de renume mondial și traineri consacrați: Alex Warren și Hugh Dellar au adus în discuție subiecte provocatoare – cum să le atragă dascalii atenția elevilor și să îi facă să fie captivați de materialele folosite la ore.

Alex Warren, profesor cu peste 18 ani de experienţă şi consultant academic pentru National Geographic Learning, a vorbit despre tehnicile de pronunţie a limbii engleze.

”Câţi oameni învaţă engleza în întreaga lume, sau o vorbesc sau lucrează în engleză? Vă puteţi aminti?
2.3 miliarde. Farfuria mea nu are nimic de-a face cu cea a lui Jamie Oliver. Şi totuşi are gust bun. Şi totuşi arată ok. Reţine accentul. Creează păstrarea identităţii cuiva, a cui eşti, ca persoană. Prin urmare este mai realist, reflectă mai bine lumea reală. Trăim deja într-o lume în care majoritatea accentelor pe care le întâlnim sună diferit de engleza britanică sau cea tradiţională”, a declarat Alex Warren.

Profesorul Hugh Dellar, co-autorul seriilor de manuale Outcomes şi Perspectives, a sfătuit profesorii să gasească metode prin care să facă limba engleză relevantă pentru elevii lor.

”Aceasta este cheia întregului proces de predare. Abilitatea de a conecta subiectul la vieţile elevilor. Cred uneori, ca profesor, că predăm engleza într-un mod destul de abstract, academic şi folosim exemple care nu sunt probabil folositoare sau relevante pentru vieţile elevilor. Şi cred că trebuie să ne gândim puţin mai mult la ce vor face studenţii cu limba pe care le-o predăm şi cum îi putem ajuta să o pună în practică”, a declarat Hugh Dellar.

”Este necesar ca elevii să înveţe engleza, dar şi să înveţe despre lume, în acelaşi timp în care învaţă engleza.  Este important pentru elevi, adulţi şi adulţii tineri să înveţe engleza. Unul dintre motivele cheie este că noi am cercetat mult acest lucru. Când ne uităm la motivul numărul 1 pentru care oamenii studiază engleză astăzi, ceea ce iese în evidenţă este găsirea unui loc de muncă mai bun. Este despre ceea ce numim “angajabilitate” şi capabilităţiile angajabilităţii”, a declarat Tim Pearse, speaker la conferință.

Participarea a fost gratuită pentru toţi profesorii de limba engleză.

”La conferință avem 300 de profesori de limba engleză în sală și alti 2000 care ne urmăresc online, în timp real. Dar este o conferință foarte iubită de profesori, pentru că inspiră prin conținutul pe care noi îl livrăm. Conferința National Geographic Learning este organizată de Fischer International în parteneriat cu Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României”, a declarat Daniela Văduva, Director General Fischer International.

National Geographic Learning este specializată în producerea de manuale pentru învațarea limbii engleze. Editura a produs, până în prezent, materiale educaționale și de instruire care au fost nominalizate printre cele mai bune programe educaționale din întreaga lume.

en_US