Concurs de creație Mihai Eminescu 164 de ani

Concursul de creație ”Mihai Eminescu – 164 ani” s-a încheiat.

Numărul mare de participanți nu a putut decât să ne bucure și să ne arate că poezia nu și-a pierdut din frumusețe, tinerii de astăzi găsind inpirația de a își exprima trăirile prin versuri. În toate poeziile din concurs am regăsit frumusețe, sinceritate și multe vise. Juriul a avut dificila sarcină de a alege câștigătorii. Chiar dacă fiecare poezie are farmecul și specificul ei, ținând cont de criteriile din concurs, câștigătorii sunt:

Categoria 12 – 14 ani

Premiul I (56 puncte) – Stoica Oana Larisa (14 ani, Teiu) – ”Pădurea” și Lepădatu Denisa (12 ani, Galați) – ”Ai sculptat nemurirea”

Premiul al II-lea (54 puncte) – Scîrtocea Iulia Simona (13 ani, Medgidia) – ”Înfloriri”

Premiul al III-lea (51 puncte) – Jegu Teodor (14 ani, Medgidia) – ”Amintire”

Categoria 15 – 18 ani

Premiul I (54 puncte) – Ilie Sabina (15 ani, Galați) – ”Călătorie spre inima mea” și Palade Cătălin (15 ani, Galați) – ”Vis”

Premiul al II-lea (53 puncte) – Gîbu Ana Maria (16 ani, Dorohoi) – ”Și azi plopii sunt fără soț”

Premiul al III-lea (52 puncte) – Moise Bianca (15 ani, Medgidia) – ”Arpegiul toamnei”

15 creații au fost selectate de juriul de specialitate și publicate pe pagina de facebook a fundației pentru a fi supuse voturilor. După 6 zile, cei care au obținut cel mai mare număr de like-uri  au fost  desemnați câștigători ai premiului de popularitate. Este vorba deGrigore Ana – Maria Gabriela (15 ani, Dolj) –”Sub fiorul finalului” cu 885 like-uri și Moise Bianca (15 ani, Medgidia) – ”Arpegiul toamnei” cu 775 like-uri.

Așa cum este specificat și în regulament, profesorii coordonatori care au înscris în concurs minim 5 copii vor fi premiați. Felicitări doamnelor: Claudia Apostu (Liceul Teoretic “Spiru Haret”, Moinești), Gabriela Băltianu și Elena Olariu (Liceul teoretic “Lascăr Rosetti”, Răducăneni, jud. Iaşi), Cristina Ciobanu (Colegiul Național “Costache Negri”, Galați), Gabriela Ciobanu (Şcoala Gimnazială nr. 1 „Nicolae Mantu”, Galați), Marilena Luciu (Clubul Copiilor Medgidia).

Printre premiile obținute se numără : calitatea de membru al Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu, apariția creațiilor în revista fundației ”Caietele FDVDR” și pe site-ul fundației, materiale educaționale.

Felicitări tuturor participanților, câștigătorilor și nu în ultimul rând, profesorilor coordonatori.

Toți câștigătorii vor fi contactați săptămâna viitoare, pentru a stabili modalitatea de a intra în posesia premiilor.

Pentru alte detalii și întrebări vă rugăm să ne contactați la adresa de email [email protected].

***

Pe 15 ianuarie 2014 se împlinesc 164 de ani de la naşterea Luceafărului literaturii române.

Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850, în satul Botoşani și a fost un poet, prozator şi jurnalist, considerat de cititorii români şi de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

În memoria marelui poet, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României lansează Concursul de creație ”Mihai Eminescu – 164 de ani”, destinat copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani, care are drept scop promovarea interesului pentru cultură și creație, stimularea originalității și a creativității, dezvoltarea capacității de exprimare a gândurilor, ideilor, trăirilor în versuri și încurajarea talentului literar.

Competition calendar

  8 – 20 ianuarie 2014 – perioadă de înscriere

21 – 24 ianuarie 2014 – perioadă de jurizare și selecție a 10 creații care vor fi postate pe pagina de Facebook a  FDVDR, pentru a fi votate. Poezia cu cele mai multe voturi/like-uri va fi premiată.

25 – 30 ianuarie 2014 – perioadă de votare

31 ianuarie 2014 – anunțarea câștigătorilor

Fiecare participant va intra în concurs cu o poezie, creație proprie.

Poeziile vor fi apreciate de către un juriu de specialitate, format din scriitori, profesori de limba și literatura română și membri ai Uniunii Scriitorilor din România.    

Criteriile de jurizare vor fi: originalitatea, creativitatea, folosirea adecvată a limbajului, respectarea normelor limbii române.

Nu este percepută nicio taxă pentru concurs.

Pentru mai multe detalii cu privire la concurs vizualizați regulamentul.

Cei care doresc să participe se pot înscrie până pe 20 ianuarie 2014, completând formularul de mai jos.

 

en_US