Vă prezentăm bursierii anului 2011 ai Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României:
BURSE JUNIOR
- AMARIEI CORNEL (17 ani, Giurgiu) – cel mai tânăr inventator român, multiplu medaliat internaţional la concursurile şi olimpiadele de robotică.
- PURICE ANDREI (17 ani, Ploiesti) – “cel mai tare informatician din Balcani”, olimpic internațional la informatică în 2010, medaliat cu aur la Balcaniada de Informatică – Juniori din 2008 şi la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară 2009, membru al lotului national de informatică în 2009-2010.
- BOTEZATU SERGIU (16 ani, Petroșani) – “Micul Pavarotti”, un tânăr cu o voce deosebită, premiat în cadrul festivalurilor de canto și canto clasic din țară și străinătate.
- BUDIŞTEANU IONUŢ (16 ani, Râmnicu-Vâlcea) – un geniu al informaticii, care a adus România pe podiumul competițiilor în domeniul IT-ului, alături de SUA sau Marea Britanie; premiat la Olimpiada Internaţională a Invenţiilor Informaticii din Statele Unite, membru al celei mai mari asociaţii informatice la nivel internaţional: Association for Computing Machinery.
- MATEI BUCUR MIHĂESCU (16 ani, Bucuresti) – recunoscut ca un fenomen – un talent muzical complex, tânărul pianist, compozitor și dirijor a compus peste 80 de lucrări, a înregistrat trei CD-uri în interpretare proprie iar talentul său a impresionat muzicieni de renume internațional.
- MOISE ŞTEFAN EMILIAN (16 ani, Câmpina) – un sportiv talentat, campion național la disciplina “aruncarea suliței”, premiat național și internațional la concursurile de atletism de performanță, membru al lotului național de atletism.
- POSDĂRĂSCU EUGENIE DANIEL (16 ani, București) – olimpic internațional la informatică în 2010, membru al lotului național de informatică în 2010, premiat cu zeci de premii la concursurile și olimpiadele de informatică, matematică și fizică.
- TOMICI ȘTEFAN (13 ani, București) – o minte sclipitoare, dublu campion naţional la şah, multiplu medaliat al turneelor de şah
- DUMITRESCU MIRCEA (12 ani, București) – “Micul Paganini”, violonistul care la 12 ani a obținut 27 de premii I dintre care 9 internaționale, 4 premii I Absolute Internaționale, 2 premii speciale, 2 mari premii și a susținut concerte pe mari scene ale Europei.
- GAFIŢA EUSEBIU (11 ani, Suceava) – premiat la festivalurile de folclor și muzică populară, un copil cu potențial artistic, o voce de excepție și o dragoste infinită pentru tradițiile și valorile românești.
BURSE DE EXCELENȚĂ
1. GOGONCEA MIRCEA (19 ani, București) – maestru al chitarei, un tânăr care la 19 ani este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni chitarişti români din lume. Este deținătorul a peste 130 de diplome, în 7 domenii diferite (fără a număra orice diplomă de participare care ar fi putut fi primită împreună cu aceste premii): Chitară clasică, Matematică, Informatică, Creaţie literară, Teatru, Pictură, Fotografie, printre care 5 premii de excelenţă, 3 Mari Premii, 56 premii întâi. La chitară clasică a obținut 78 de premii la 73 de concursuri naţionale şi internaţionale, dintre care 3 « Mari Premii », 45 de premii I, Premiul ,,Criticii Muzicale”, Premii pentru ,,calitatea deosebită a interpretării”. În prezent, el studiază la universitatea de muzică din Dusseldorf, Germania – Robert Schumann Hochschule Fur Music.
2. CHIRUŢĂ RADU (18 ani, București) – un tânăr artist cu vocație, dedicat picturii sale, pentru care lucrările sale reprezintă cele mai mari performanțe.
3. MANCA ANDREI ALBERTO (19 ani, București) – „olimpicul peste stele”, un elev eminent, premiat internațional la astronomie, antreprenoriat și fotografie, deținător în 2009 al unui premiu special pentru cel mai mare punctaj la Olimpiada Internațională de Astronomie pentru seniori, din China.
BURSA MASTERALĂ
- CHIRILĂ MARIAN MATEI (23 ani, Iasi), student masterand în domeniul ingineriei electrice și roboticii, studiază sursele de energie regenerabile, premiat cu locul I la Salonul Național de Inventică și Creație Tehnică pentru Tineret.
Pentru performanțele obținute, ei vor primi o bursă lunară și vor face parte din cadrul Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu. În această calitate, toți bursierii vor beneficia, în plus, și de un program permanent de consiliere, suport și dezvoltare a talentului și performanțelor.
Toți ceilalți copii și tineri înscriși pentru programul de burse al Fundației Dan Voiculescu, în funcție de rezultatele, realizările obținute și motivația cererii pentru care solicită sprijin, pot beneficia punctual de susținerea fundației.
De asemenea, o parte dintre aplicanți au fost sau vor fi contactați de către reprezentanții fundației pentru a deveni membri ai Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu. În această calitate, ei vor participa, în funcție de domeniul în care excelează sau nivelul la care se află, de susținerea necesară pentru a-și urma vocația și a evolua pe drumul către excelență. Pentru aceasta, ei vor primi sprijin în dezvoltarea lor prin asigurarea susținerii necesare unei pregătiri corespunzătoare sau participării la diferite competiții internaționale.