How the internet fascinates children

Expunerea la lumea virtuală poate deveni periculoasă pentru adulți dar mai ales pentru copii. Psihologul – psihoterapeut Gabriela Maalouf a prezentat aceste tipuri de amenințări în cadrul conferinței WEBDIDACTICA, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Psihologul a explicat că faptul că le oferim copiilor gadgeturile de la vârste cât mai mici ne ajută să le concentrăm atenția într-un anumit loc și astfel ne putem face treaba liniștiți, dar aceste gadgeturi au efecte negative asupra lor. Pe măsură ce copii sunt expuși la ecrane, devine din ce în ce mai dificil pentru părinți să le capteze atenția.

Frecvența imput-ului virtual este atât de mare și atât de diversă, încât realitatea palpabilă devine neinteresantă pentru cel mic, deși formarea sa și viața sa adultă depinde 100% de realitate. “Ne este greu să gestionăm durata pe care o petrecem în fața ecranelor. Deseori suntem păcăliți de aparențele de pe rețelele de socializare. Copiii sunt adesea păcăliți pe rețelele de socializare. Datoria adulților este să îi protejeze pe cei mici de pericolele online și să îi educe în privința acestora. Viitorul aduce și mai multă tehnologie și de aceea trebuie să știm să le utilizăm și cum să ne ferim de pericole. Dacă am prezenta gadgeturile sub formă unor instrumente de învățare, percepția celui mic ar putea fi alta.

en_US