Cea mai importantă conferință de longevitate din România începe astăzi

conferință de longevitate

Cea mai importantă conferință de longevitate din România începe astăzi

Timp de două zile, experți de renume în gerontologie și longevitate din America, Asia și Europa se întâlnesc online, pentru a dezbate rolul prevenției asupra longevității, prin medicina stilului de viață, și a prezenta noile cercetări privind biologia îmbătrânirii celulare.

Conferința ”Noi abordări privind longevitatea și încetinirea procesului de îmbătrânire” are loc online, în perioada 16-17 martie, și se află la cea de-a doua ediție. Evenimentul este organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Societatea Română de Medicină a Stilului de Viață. Participarea este gratuită.

”Specialiștii prezenți la conferință aduc în discuție rolul unei discipline medicale noi, medicina stilului de viață, care și-a găsit deja loc în peste 40 de țări, inclusiv România. Medicina stilului de viață presupune, dincolo de prevenție, și o latură terapeutică, prin regresia unor boli cronice și metabolice, precum bolile cardiovasculare, diabetul, sindromul metabolic, prin schimbarea stilului de viață. Ne dorim să evidențiem importanța acestei discipline noi în creșterea speranței de viață, deoarece nu este important doar să trăiești mult, ci și să ai o viață lungă, de calitate”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Senatul Științific al FDVDR.

Conferința a strâns laolaltă nume sonore din comunitatea medicală internațională, precum Prof. Dr. Hans Diehl de la Universitatea Loma Linda din Statele Unite, Prof. Andrea Maier, de la Universitatea din Singapore, Dr. Tamami Shirai de la Societatea Japoneză de Medicină a Stilului de Viață și Prof. Guillermo Lopez Luch, de la Universitatea Pablo de Olavide din Spania.

Prezentarea celebrului profesor din America, Dr. Hans Diehl, a pus accentul pe modul în care cuțitul și furculița ne pot fi dușmani, aruncându-ne în brațele bolilor cronice, sau pot deveni armele de luptă pentru o longevitate sănătoasă, insistând asupra dietei vegetariene, ca stil de viață. Această teorie a fost îmbrățișată și de fostul președinte al Americii, Bill Clinton, după ce a avut mai multe probleme cardiace.

Fostul președinte american, Bill Clinton, este adeptul teoriei promovate de Dr. Hans Diehl

Dr. Hans Diehl este fondatorul primului Institut de Medicină Lifestyle din lume, fondator al programului clinic inovator Complete Health Improvement Program (CHIP), autor de best seller-uri despre medicina preventivă și medicina stilului de viață. Celebrul film ”Forks over knives”, care l-a inspirat pe Bill Clinton să adopte o dietă vegetariană, a fost inspirat din cartea doctorului  Diehl ”Dr. Diehl‘s CHIP Program for Reversing Disease with Fork and Knife”, lansată în 2003, în America.

De asemenea, în cadrul conferinței a fost abordat și potențialul longevității, prin cercetările la nivel de celulă. Se pare că în viitorul apropiat îmbătrânirea celulară ar putea fi întârziată prin intervenții la nivel celular, conform Prof. Andrea Maier, de la Universitatea din Singapore.

Printre experții în gerontologie și longevitate, prezenți la conferință, se numără și: Dr. Farm. Iuliana Popescu, cercetător științific la Barnstable Brown Diabetes & Obesity Research Center, University of Kentucky, SUA; Dr. Emanuela Mercore Huțanu, Președinte al Societății Române de Medicina Stilului de Viață; Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist, Clinica Nutriscience, Dr. Konrad Szallós-Farkas, Vicepreședinte al Societății Române de Medicina Stilului de Viață și Adina Trandafir, Doctor în genetică, Clinica Nutriscience.

La nivel mondial, longevitatea și extinderea duratei de viață sunt principalele ținte ale științei, 2021-2030 fiind declarat, de către Organizația Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Sănătății, deceniul pentru o îmbătrânire sănătoasă.

 

en_US