WEBDIDACTICA IV – o nouă serie de webinare gratuite pentru instruirea profesorilor în predarea online și mixtă
Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României continuă seria webinarelor dedicate noilor provocări ale învățământului digital, cu o nouă ediție WEBDIDACTICA. Webinarele vor avea loc în perioada 14-18 iunie și sunt dedicate instruirii cadrelor didactice pentru integrarea soluțiilor digitale în procesul educațional.
The theme of this edition is: ”Aplicații, instrumente și platforme educaționale pentru predarea online și mixtă”.
În cadrul ediției a IV-a vor fi prezentate instrumente și aplicații inovatoare, dar și metode de predare moderne și interactive, utile atât pentru materiile creative, cât și pentru disciplinele tehnice și generale.
Înscrierile au loc în perioada 3-13 iunie 2021 și se realizează prin completarea formularului de mai jos.
Participarea la aceste webinare este GRATUITĂ, iar cadrele didactice înscrise în program vor primi un certificat de participare.
Partenerii ediției a IV-a WEBDIDACTICA sunt: Academia de Inovare și Schimbare prin Educație Fischer Enghlish HUB, Greco România, MGT Educațional și WACOM.
Primul webinar va avea loc pe 14 iunie, la ora 18:00. Tema acestui webinar este ”Tableta grafică în educația online”. Webinarul va fi susținut de Guido Moeller, Senior Manager Product Marketing & Solution Consulting WACOM.
Wacom are aproape 40 de ani de experiență în furnizarea de soluții tehnologice care permit utilizatorilor să creeze și să lucreze digital. Expertiza Wacom provine din sectoarele creative și tehnice; sunt renumiți în artă, design și inginerie. De asemenea, produsele și serviciile lor sunt folosite de persoane din sectorul educațional pentru suportul pe care îl oferă atât profesorilor, cât și elevilor. Cu Wacom, profesorii și studentii beneficiază de cei peste 35 de ani de inovație, know-how și colaborare cu parteneri de software și tehnologie de creație. Wacom colaborează cu profesori atât pentru materiile creative, cât și pentru disciplinele tehnice și generale.
Agenda
- Prezentare tablete Wacom
- Stiloul este mai puternic decât tastatura
- Aplicațiile tabletei grafice pentru educație online
- Practică: Diferite scenarii folosind Wacom One și Intuos
Cel de-al doilea webinar va avea loc pe 16 iunie, la ora 18:00 și va fi susținut de Dănuț Eremenco, CEO și Director Executiv MGT Educațional. Tema webinarului este: ”Mijloace și soluțiile digitale pentru un proces educațional modern și actual”.
În contextul actual, una dintre preocupările și provocările sistemului de învătământ românesc este adaptarea la metodele de predare moderne și interactive. Mijloacele și soluțiile digitale precum tablele si monitoarele interactive devin astfel o necesitate în activitatea la clasă pentru a asigura un proces educațional modern și actual.
Cu o experiență de peste 23 ani în dezvoltarea și distribuția soluțiilor IT & AV, Dănuț Eremenco coordonează, din vara anului 2019, echipa MGT din poziția de CEO. De mai bine de 15 ani este formator în integrarea mijloacelor moderne de comunicare audio-vizuala în procesul de predare, concentrându-se pe promovarea soluțiilor digitale pentru învățământ și instruirea cadrelor didactice pentru integrarea acestora în procesul de predare.
”În demersurile noastre, încercăm să eliminăm barierele care stau în calea progresului sistemului educațional, colaborăm cu parteneri locali și organizatii non-profit, si sprijinim elevii, profesorii și unitățile de învățământ în demersurile lor de a accesa noi tehnologii benefice pentru procesul de predare și învățare. Urmărim, de asemenea, să încurajăm asumarea competențelor digitale în rândul elevilor, în scopul pregătirii acestora pentru viitorul profesional, în contextul transformării digitale, dar și pentru aplicații creative – stimulând astfel inovația și facilitând progresul” a declarat Dănuț Eremenco.
Agenda
- Demitizarea mijloacelor vizuale interactive de predare
- Explicarea avantajelor și dezavantajelor tablelor și monitoarelor interactive prin comparație practică, evidențierea unor aspecte importante în integrarea acestora
- Recomandări pentru soluții adecvate nivelului actual de competențe digitale ale utilizatorilor din mediul educațional românesc
Ultimul webinar va avea loc pe 18 iunie, la ora 18:00. Acesta va fi susținut de Adrian Mehedinți, Profesor de fizică la Liceul Tehnologic Energetic ”ELIE RADU” din Ploiești și la Scoala Gimnazială Internațională ”SPECTRUM”, tot din Ploiești. Tema webinarului este: ”Lecție demonstrativă de utilizare a conținuturilor și instrumentelor digitale ale aplicației mozaBook, din platforma de e-learning mozaLearn”.
Pe parcursul webinarului, prof. Adrian Mehedinți va folosi instrumente de redactare dedicate ecranelor interactive, conținuturi în format 3D, elemente din biblioteca media a aplicației, editorul de teste, jocuri și alte facilități ale aplicației, care oferă atractivitate actului didactic.
Prof. Adrian Mehedinți este ICT mozaLearn expert, certificat de Mozaik Education Szeged, din 2019, și undul dintre cei doi profesori români care au participat, timp de o săptămână, la un program de instruire în Centrul Educațional NASA, din Alabama, unde au învățat metode noi, mai atractive pentru elevi, de predare a fizicii și astronauticii.
”Utilizez permanent în activitatea didactică platforma de e-learning mozaLearn și aplicația mozaBook dedicată profesorilor pentru ecrane digitale. Sunt pasionat de aspectele interdisciplinare ale fizicii și de tehnicile didactice inovatoare, materializate în integrarea cunoștințelor de astronomie și astrofizică în lectiile de fizică, folosirea activităților STEM (învățate în urma participării în anul 2014 la Honeywell Space Academy – Huntsville Alabama) tehnici experimentale dedicate abordării practice a fizicii”, a declarat Prof. Adrian Mehedinți.
Agenda
- Instrumente de redactare dedicate ecranelor interactive
- Conținuturi în format 3D
- Elemente din biblioteca media a aplicației, editorul de teste, jocuri și alte facilități ale aplicației care oferă atractivitate demersului didactic
Webinarele sunt oferite prin intermediul platformei WEBDIDACTICA si își propun creşterea competenţelor digitale și educaționale, în învățământul deschis și la distanță. Proiectul vine în sprijinul cadrelor didactice și altor profesioniști din domeniul educației, în condițiile digitalizării sistemului de învățământ si necesitații adaptării la noi mijloace de predare online.
REGISTRATION FORM