Miercuri, 19 noiembrie 2008, Clubul de Excelenta Dan Voiculescu va marca Ziua Cercetatorului si Proiectantului prin lansarea design-ului unei insule artificiale in Marea Neagra, proiectata de grupul de elevi al Colegiului National «Mircea cel Batran» din Constanta, dar si printr-o vizita organizata pentru 30 de elevi olimpici, la expozitia «Leonardo da Vinci-Inventiile unui geniu».
Pentru a sublinia importanta acestei zile, un grup de elevi ai Colegiului National «Mircea cel Batran» din Constanta, membri ai Clubului de Excelenta Dan Voiculescu, va lansa design-ul unei insule artificiale in Marea Neagra, la 5 kilometri de tarm.
Proiectul reprezinta un ansamblu format dintr-un turn multifunctional si un complex hotelier si stiintific ultramodern. Sunt specificate domeniile de cercetare propuse precum si activitatile curente in regim de independenta energetica in modalitati total ecologice. Denumirea complexului, MEDUSA CRABS cuprinde practic ceea ce vor face cei 400 de cercetatori prezenti in orice moment pe insula: âMarine Ecological Developement of the Ultimate Scientific Arhitecture for a Complete Research of the Ambient in the Black Seaâ. In plus, activitatea turistica deosebit de atractiva si de complexa va putea cuprinde 600 turisti si personal lucrator, care va furniza veniturile necesare activitatilor stiintifice.
MEDUSA CRABS reprezinta expresia cunostintelor acumulate de catre elevi de-a lungul anilor in competitiile organizate de NASA cu privire la proiectarea de statii spatiale locuite de oameni in Cosmos, prin care elevii romĂąni au ajuns celebri in lume. In luna iunie 2008 sase elevi, castigatorii concursului NASA Space Settlement Design Contest, au fost recompensati de catre Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei cu fondurile necesare deplasarii in SUA.
In calitate de promotor al excelentei in diferite domenii, Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei sprijina ideea proiectului MEDUSA CRABS.
Tot astazi, 19 noiembrie, 30 de olimpici din Bucuresti vor vizita miercuri, 19 noiembrie 2008, expozitia «Leonardo da Vinci-Inventiile unui geniu», deschisa in foaierul Teatrului National de Opereta «Ion Dacian». Cu aceasta ocazie, elevilor li se vor prezenta cele 50 de modele ale inventiilor proiectate in urma cu 500 de ani de Leonardo Da Vinci, grupate in cinci categorii: masini de razboi, masini hidraulice, masini pentru zbor, masini pentru constructii si masini pentru manufacturare. Modelele, realizate din lemn, reproduc fidel schitele si proiectele originale, acestea nefiind realizate in timpul vietii inventatorului.
In partea a doua a vizitei, olimpicii vor participa la o dezbatere cu inventatorul Justin Capra, o personalitate care si-a dedicat intreaga viata cercetarii. Justin Capra le va impartasi, cu aceasta ocazie tinerilor, o parte din experienta acumulata de-a lungul anilor, in calitate de autor al unui lung sir de inventii printre care se numara primul dispozitiv individual de zbor, 72 de prototipuri de autoturisme cu consum infim, 7 aparate de zbor si 15 aparate neconventionale.