Schillinger Monica

Din anul 2002 sunt profesor pentru invatamantul primar la Scoala Gimnaziala ,,Mihai Eminescu” Arad. Predau la sectia germana, acest lucru inseamna ca elevii studiaza la toate disciplinele in limba germana.Din anul 2012 detin gradul didactic I. In anul 2012 am pus si bazele Asociatiei Gifted Children,asociatie al carei obiectiv este identificarea si dezvoltarea talentului copiilor si tinerilor.In cadrul asociatiei am desfasurat mai multe proiecte, printre care concerte caritabile, in cadrul carora s-au strans fonduri pentru premierea copiilor cu rezultate exceptionale , ,,Biblioteca in aer liber”, scoli de vara.In cazul in care as castiga aceasta competitie as oferi din intreaga suma burse copiilor talentati , dar care au o situatie financiara precara.

Din 2010 sunt formator acreditat de CNFPA.

În septembrie 2008 am făcut parte din echipa care a organizat Congresul Naţional al Învăţătorilor desfăşurat la Bucureşti , participând totodată la acest eveniment.

Am contribuit la buna desfăşurare a concursului naţional ,, Mai aproape de Eminescu’’organizat de Şcoala Generală ,,Mihai Eminescu ‘’ , Arad.

Am participat la Simpozionul Internaţional,, Învăţământul românesc pe coordonate europene’’ organizat de Isj Timiş, CCD Timiş şi Şcoala cu clasele I-VIII , Nr. 2 , Lugoj .

Am participat activ la Programul Mondial Eco-Şcoala, la proiectul internaţional  ,,Primăvara europeană ‘’, precum şi la Proiectul de educaţie ecologică ,, Eu protejez mediul înconjurător ‘’ desfăşurate în şcoala noastră.

Am coordonat elevii clasei I E în vederea participării la concursul de desene Carrefour,, Pădure verde ‘’. (decembrie 2008)

Am participat la acţiunile organizate de Autoritatea de Sănătate publică a judeţului Arad, conform protocolului de parteneriat existent între şcoala noastră şi această instituţie.

Am participat la spectacole organizate la teatrul clasic , precum şi la teatrul de marionete , conform proiectului de parteneriat existent între şcoala noastră şi aceste instituţii.

Am luat parte la evenimentele organizate de biblioteca A:D: Xenopol Arad , confort proiectului de parteneriat existent între şcoala noastră şi această instituţie.

Am organizat în fiecare an serbări de Crăciun şi de sfârşit de an şcolar.

Am organizat împreună cu celelalte colege de la secţia germană sărbătorirea evenimentelor tradiţionale germane : Laternenfest şi Fasching.

Am participat la concursul ,,Clasa Europatru ‘’ , organizat de Centrul pentru Informare Europeană din cadrul UVVG , Arad

În cadrul proiectului ,, Tradiţii şi obiceiuri germane ‘’ , am organizat în şcoală o serie de activităţi specifice etniei germane la care au participat atât elevii secţiei germane , cât şi elevii secţiei române.

Am participat la excursii împreună cu elevi ai secţiei române  în vederea consolidării relaţiilor interetnice între elevi.

Am activat ca și formator în gifted education în cadrul IRSCA Gifted Education , organizând în 2011 și Școala de Iarnă a Educației de Excelență la Arad.

Am participat la acțiuni de voluntariat și strângere de fonduri pentru a ajuta copii și familii aflate în dificultate.

Am organizat în octombrie 2009 simpozionul internațional,,Creativitate și gândire critică’’ , care s-a dovedit a fi un real succes în rândul cadrelor didactice participante.

Fac parte din colectivul de redacție al revistei ,,Să învățăm împreună!’’, revistă de bune practici adresată cadrelor didactice , făcând parte din echipa care a inițiat apariția acestei reviste.

Am obţinut rezultate măsurabile , cuantificabile prin desfăşurarea unor activităţi practice , educative pentru formarea de abilităţi de comunicare şi antreprenoriale.

Am organizat cu părinţii câteva activităţi practice , educative : ,, Cum să stopez pornirile violente ale copilului meu ?’’ , ,, Clasa a V-a –un viitor apropiat “, ,,Regimul zilnic al copilului în familie ‘’, aplicarea unui chestionar pentru părinţi la fiecare sfârşit de an şcolar referitor la activităţile din anul şcolar care se încheie pentru luarea de decizii referitoare la activitatea din anul şcolar următor.

Am organizat în august 2009 , o școală de vară , destinată elevilor școlii , elaborând totodată proiectul și programa pentru aceasta , școală de vară, care a obținut premiulI , la un concurs național destinat școlilor de vară organizate.

Am făcut parte din echipa de organizare a concursului ,,Mai aproape de Eminescu’’, concurs național afla în calendarul MECTS

Am făcut parte din echipa din echipa de organizare a Școlii de Iarnă a Educației de Excelență , eveniment organizat de IRSCA Gifted Education , în parteneriat cu ISJ Arad , Casa Corpului Didactic Arad și Asociația Generală a Învățătorilor din România.

Am făcut parte din cadrul experților în cadrul proiectului POSDRU al Comisiei de Evaluare și Examinare din cadrul MECTS ,, Cadru de referință al Curriculum-ului Național pentru învățământul preuniversitar: un imperativ al reformei curriculare’’

Publicații

,,Jocurile didactice în procesul învățării’’ , revista ,,Noi și dascălii noștri’’(2008)

,,Importanța familiei în educație’’ , revista ,,Noi și dascălii noștri’’(2008)

,,Despre Gifted Education” , revista ,,Să învățăm împreună!’’(2009)

,, Apariția bradului de Crăciun’’ , revista ,,Să învățăm împreună!’’(2008)

,, Metode alternative de evaluare ‘’ a fost publicată pe Cd-ul înregistrat cu ISBN ,, Învăţământul românesc pe coordonate europene ‘’ , în cadrul simpozionului cu acelaşi nume.

Mi-am adus contribuția la apariția revistei ,,Familia’’ (2008)

Am contribuit la cercetările Intuitext , organizate de Intuitext şi site-ul www.didactic.ro

Am elaborat programe școlare pentru următoarele cursuri opționale : ,,Matematică distractivă’’ , ,,ABC-ul comportării civilizate’’ , ,,Scrisul- o artă’’.

[oqeygallery id=605]

Proiecte:

Proiectul de parteneriat educaţional ,, Rapoarte interumane şi interacţiunea om –mediu ‘’ cu Şcoala Generală ,, Virgil Iovănaş ‘’ , Şofronea .

 Proiectul de parteneriat educaţional ,, Rolul meu în comunitatea locală ‘’ , realizat în colaborare cu Gradiniţa PP 13 , Parohia Romano-Catolică Arad-Centru şi Secţia de Poliţie ,Nr.1, Arad

Proiectul de parteneriat internaţional realizat între Şcoala Generală ,,Mihai Eminescu ‘’ , Liceul Teoretic ,, Adam Muller Guttenbrunn “ şi Şcoala Primară din Gronau ( Niedersachsen ) , Germania

Proiectul eTwinning ,, Education for tolerance ‘’ , în cadrul programului Comenius (2008)

Proiectul eTwinning ,, Invitation to our city ‘’ , în cadrul programului Comenius ( 2007)

 În anul 2009 am fost printre finaliști la categoria ,,Profesor învățământ preuniversitar’’la ,,Gala premiilor în educație’’ , eveniment organizat de Fundația ,,Dinu Patriciu’’.

La imbunatatirea educatiei copiilor pe care ii indrum am contribuit prin participarea la urmatoarele cursuri de formare:

Seminarii organizate de Centrul pentru Formare Continuă în Limba Germană : „Motivaţia pentru învăţarea matematicii. Dificultăţi în învăţarea matematicii. Învăţarea prin descoperire şi exerciţii productive”

 Activitatea în centre de lucru la orele de geografie, istorie şi educaţie civică”

„Disciplina opţională – exemplificări privind proiectarea şi predarea”

 „Munca independentă la limba germană, matematică şi cunoştinţe despre natură”

 „Predarea integrată a limbii pornind de la elev”

 „Educarea auzului şi vorbirii. Cântec şi acompaniament muzical”

 „Dezvoltarea vorbirii în clasele primare”

Stagiul de formare „Consiliere şi orientare” organizat de IŞJ şi CCD Arad

 Cursul de formare „Abilităţi practice – lumea fermecată Origami” organizat de CCD Arad

Stagii de formare din cadrul „Cercului pedagogic al învăţătorilor – clasele I-IV, secţia germană” organizate de ISJ Arad în colaborare cu CCD Arad

Cursul de formare ,, Consiliere şi orientare ‘’ , organizat de ISJ Arad şi CCD Arad

Cursul de formare ,, Character First ‘’ , organizat de Character Solutions Romania şi ISJ Arad.

Şcoala de Iarnă a Educaţiei de Excelenţă Gura Humorului

Am contribuit prin activitatile organizate.

Poze de la activitatile desfasurate pot fi gasite pe pagina de Facebook a clasei:www.facebook.com/Vorschulklasse

*Descrierile profesorilor sunt redate intregral conform informatiilor prezente în formularul de înscrieri.

en_US