Cat de importante sunt jucariile in primul an de viata al copilului?

Curand de la nastere, mamele afla ca bebelusul nu are nevoie numai de haine, scutece, servetele umede si lapte. Desigur, toate acestea sunt foarte importante, insa mamele conectate la copiii lor vor mai mult pentru ei. Asadar, cauta activitati interesante in care sa participe impreuna, unde bebelusul sa se intalneasca cu semeni de-ai sai, iar mama cu alte mame, unde sa invete lucruri noi si extrem de utile – cum sa-i faca masaj bebelusului, cum sa se joace cu el, sa-i inteleaga lumea interioara si nevoile sale, intr-un mediu cald, relaxant, cu libertate de a-si lua pauza cand doresc pentru alaptat, schimbat scutece sau alintat.

Intr-o lume in care piata de puericultura este intr-o continua expansiune si consumerismul in toi, parintii isi epuizeaza rapid bugetul pe jucarii scumpe, de care copilul se plictiseste repede sau pe care de multe ori, nici nu le baga in seama.

Raspunsul la intrebarea Cat de importante sunt jucariile in primul an de viata al bebelusului? este de fapt, ca nu jucariile sunt importante, ci stimularea senzoriala, hrana pe care o oferim receptorilor sau analizatorilor bebelusului – ochilor, gurii, urechilor, mainii, pielii, gustului etc.

Poti sa-i umpli camera unui copil cu jucarii dintre cele mai noi, mai atragatoare sau mai tehnice, insa tot pe tine te va prefera si te va cauta. Caci jucaria preferata a copilului este parintele, cu tine el iubeste sa se joace.

Si atunci daca tu vei sti cum sa te joci, daca te vei simti confortabil in zona aceasta alaturi de copilul tau, vei descoperi bucuria relatiei cu bebelusul tau. In cadrul activitatilor de stimulare senzoriala a bebelusului vei invata se creezi jucarii uluitoare pentru copilul tau din simple bucati de hartie, ceolofan colorat, texturi diferite – matase, bumbac, lana, peturi cu amestecuri de seminte, boabe de fasole si paste fainoase. Sunt jucarii create de tine din dragoste si cu gandul la puiul tau, jucarii cu potential imens de stimulare senzoriala, pe care el le va pretui la justa lor valoare.

In cadrul atelierului Piticoti Exploratori – atelier de stimulare senzoriala pentru bebelusi vei invata o multime de jocuri adaptate varstei bebelusului tau, precum si gradului sau de dezvoltare psihomotrica – cursa cu obstacole pentru dezvoltarea mersului, unde obstacole pot fi un prosop rulat, o perna, o jucarie peste care sa paseasca sau un scaun, o masa pe sub care sa treaca. Vei descoperi o multime de strategii de stimulare senzoriala a bebelusului, strategii aflate la indemana ta – de exemplu, pentru stimularea auditiva – vei fi incurajata sa impovizezi rime pornind de la numele copilului, pentru socializare – cu bebe in brate veti dansa in pereche cu alt cuplu mama- copil, toate aceste actiuni fiind inspirate si provocate de specialisti in domeniul psihologiei copilului mic.

en_US