Concurs pentru studenţii şi tinerii cercetători cu spirit antreprenorial

Până pe 20 februarie, studenţii şi tinerii cercetători îşi pot înscrie proiectele de afaceri la concursul european „Innovact Campus Awards”.

Concursul Innovact Campus Awards 2012 este deschis tuturor studenţilor şi tinerilor cercetători europeni, în cadrul studiilor sau în afara acestora. Proiectele propuse pot fi în etapa de concepţie, în curs de realizare sau deja lansate.

Ca în fiecare an, finaliştii sunt invitaţi să participe gratuit la cea de a 16-a ediţie a Forumului european al start-up-ului inovator – Innovact, care va avea loc pe 27 şi 28 martie 2012 în Franţa, la Reims. În ultimii ani, trei studenţi români, doi din Braşov şi unul din Iaşi, au fost selecţionaţi pentru această finală.

Juriul, constituit din manageri, jurnalişti şi cercetători veniţi din toată Europa, va alege trei proiecte. Criteriile sunt: curajul, profesionalismul, creativitatea şi viabilitatea proiectelor. Pentru această ediţie, laureaţii vor primi premii în bani de până la 5000 de euro.

Dosarul de candidatură, în engleză sau franceză, poate fi descărcat de pe site-urile www.verbatim-communication.fr sau www.innovact.com.

La ultima ediţie au participat 170 de candidaţi din 27 de ţări europene, dintre care 30 au ajuns în finala 2011. Anul trecut, juriul a ales patru câştigători.

Marele premiu a fost acordat proiectului STERY-HAND, prezentat de Tamàs Haidegger, doctorant la Universitatea de tehnologie şi economie din Budapesta (Ungaria), care propune un echipament permiţând măsurarea gradului de sterilizare a mâinilor chirurgilor înainte de intrarea în sala de operaţie.

Premiul al doilea a revenit proiectului VISIBRAIN, prezentat de către Nicolas Huguenin, absolvent al ISEP (Franţa): un instrument profesional de monitorizare online, bazat pe inteligenţa colectivă.

Pe al treilea loc s-a plasat proiectul IMONIC, prezentat de Dorothée Goffin, asistentă la Gembloux AgroBiotech, Universitate din Liège (Belgia), care propune o metodă de obţinere a unor produse prebiotice inovante.

Impresionat de calitatea excelentă a proiectelor prezente în finală, juriul a acordat un premiu special suplimentar lui Justine Noiset, studentă la Institutul Sup’ Biotech Paris, pentru o soluţie de depistaj precoce a cancerului cu ajutorul peptidelor RGD, printr-un diagnostic urinar.

Concursul este susţinut de către Comisia Europeană.

Sursa: Adevarul.ro

en_US