Doi români au câștigat aurul la Olimpiada Internațională a Tinerilor de la Tbilisi

Comunicat de presă, București, 8 mai 2014

Cristian Dragomir și Alexandru Glonțaru, doi elevi ai Colegiului Național ”Tudor Vianu” din București, au participat între 1 și 6 mai 2014 la cea de-a opta ediție a Olimpiadei Internaționale a Tinerilor de la Tbilisi, Georgia, de unde s-au întors cu două medalii de aur.

Alexandru Glonțaru și Cristian Dragomir

Proiectul care le-a adus primul loc pe podium este o aplicație destinată cumpărăturilor online, dezvoltată de către cei doi tineri pentru sistemul de operare Android de pe dispozitivele de tip mobile. Acesta a reușit să devanseze cele 124 de proiecte participante la concurs și să le aducă tinerilor informaticieni aurul la secțiunea IT. În Georgia au participat tineri din 37 de țări din toată lumea, Europa, Asia, Africa sau America.

Cristian Dragomir și Alexandru Glonțar fac parte, încă din anul 2012, din Clubul de Excelență al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

În calitate de membri ai acestui Club, Fundația Dan Voiculescu le-a acordat sprijin pentru participarea la competiții internaționale de renume. Una dintre acestea este NASA Space Settlement la care tinerii participă la fiecare ediție, încă din 2012, și au reușit performanța de a fi premiați de către NASA în fiecare an.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este un susținător și un promotor activ al culturii, artelor și cercetării, ce s-a remarcat de-a lungul timpului prin organizarea de programe de pregătire extrașcolară, prin identificarea, susținerea și promovarea tinerilor talentați, cu vocații în diferite domenii de activitate, dar și prin dezvoltarea de programe de formare continuă, în diferite domenii de interes.

Biroul de presă

Fundația Dan Voiculescu