Dezbate România I runda a treia

Data: 25 noiembrie 2010
Ora: 13.00
Locație: Academiei de Studii Economice din București(str. Căderea Bastiliei nr.2-10, et.2), sala Robert Schuman
Membri ai juriului: Lucian Mândruţă – realizator tv şi preşedinte al juriului, Florin Chilian-cantautor, Victor Ciutacu – realizator tv, Daniel O. Bejan – scriitor şi Trisi Cristea – director FDVDR.

“Valorile tradiţionale mai au loc în societatea modernă?” a fost tema care a incitat la dezbateri echipa “FSP1″ (formată din 5 studenți la Facultatea de Științe Politice a Universității București – echipa pro) și echipa “5 Fix” (de la Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA – echipa contra). Dezbaterea a avut loc pe un teren neutru, în sala Robert Schuman a Academiei de Studii Economice din București.

Argumentele pro şi contra nu au fost deloc puține, însa ele au fost evaluate conform rigorilor unui concurs de acest tip, de un juriu format din: Lucian Mândruţă – realizator tv, preşedinte al juriului, Florin Chilian – cantautor, Victor Ciutacu – jurnalist, Daniel O. Bejan – scriitor şi Trisi Cristea – director FDVDR.

Printre argumentele prezentate de echipa FSP1, susținătoare a ipotezei că valorile tradiționale au loc și trebuie conservate în societatea modernă, au fost fost enumerate: familia și ortodoxie, cu setul de valori pe care fiecare îl presupune, limba română și ospitalitatea ca valori esențiale pentru societate.

Echipa “5 FIX″ a susținut la rându-i, că valorile tradiționale nu-și au locul într-o societate modernă pentru că aceastea împiedică progresul și sunt în măsură să conducă la violența sub diferite forme. – Argumentele echipelor sunt prezentate nu pentru a exprima o poziţie sau un punct de vedere, ci doar cu titlu informativ-

Discursurile și argumentele tinerilor au fost evaluate, pe baza unei foi de punctaj realizate în conformitate cu criteriile din regulament, potrivit rigorilor unui concurs de acest tip. Câştigătoarea primei dezbateri, cu un punctaj de 445 din 875 puncte posibile, a fost desemnată echipa “FSP1”, de la Facultatea de Științe Politice a Universității București.

Ordinea de intrare în concurs şi ipoteza fiecărei echipe în cadrul dezbaterilor (pro sau contra) a fost stabilită prin tragere la sorţi.

Pe 2 decembrie va avea loc ultima dezbatere. Seria dezbaterilor se va încheia pe 2 decembrie, când vor fi anunțate cele două echipe care vor participa la dezbaterea finală, de pe 9 decembrie de la Palatul Parlamentului.

Fotografii de la evenimentFotograf Alexandru Ionescu

Reportaj difuzat în Observatorul de la ora 06:00 al Antenei 1, pe data de 26 noiembrie 2010

Joi, 25 noiembrie, a avut loc a treia dezbatere din cadrul concursului “Dezbate România”.

Fotografii de la evenimentFotograf Alexandru Ionescu