Cursuri de comunicare pentru studenți

Activități educaționale pentru dezvoltarea tinerilor, în cadrul UniFEST Tinerii din România au nevoie, mai mult ca oricând, de susținere, de o educație care să îi ajute să se dezvolte. Astfel, în cadrul UniFEST, au avut loc activități culturale, artistice și educaționale. Ca în fiecare an, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a fost sponsor și partener oficial al acestui eveniment, contribuind la buna desfășurare a activităților și evenimentelor puse sub umbrela motto-ului: „Distracție gratis, nu degeaba!”. În cadrul parteneriatului, FDVDR a susținut o serie de activități educaționale, menite să contribuie la dezvoltarea personală și profesională a studenţilor, pe care aceștia le pot aplica în viața de zi cu zi, prin dobândirea unor abilități și competențe. Profesorii Clubului de Excelență ai Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României au susținut două workshopuri, la Centrul pentru Tineret al Municipiului București. Primul a pus accentul pe comunicarea deficitară, cu care se confruntă societatea modernă. Tema a fost ”Modul de transmitere a mesajelor, pentru o comunicare eficientă”. Acesta a fost susținut de Ramona Mezei, profesor coordonator Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, este profesor asociat al Colegiului Universitar de Producție Media „Spiru Haret” București și fondator al Școlii de Vorbit, jurnalist, profesor și trainer de dicție, public speaking și debate, Director General al Bibliotecii Metropolitane București Al doilea workshop a pus accentul pe importanța inteligentei emoționale. În cadrul Festivalului Studențesc, UniFEST, Florentina Negrescu, profesor coordonator la Școala FDVDR, psiholog a dezbătut tema ”Inteligența emoțională dincolo de aparențe”. Florentina Negrescu psiholog, profesor coordonator Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, este psiholog, consilier psihologic și psihoterapeut format în psihoterapie integrativă și psihoterapie experiențială, practitioner în NLP, formator și trainer. Este membră a Colegiului Psihologilor din România, a Institutului Român de Psihoterapie Integrativă, a Societății de Psihoterapie Experiențială din România și a Federației Române de Psihoterapie. Uniunea Studenților din Romania (USR) este una dintre cele mai mari federații studențești din țară, reunind un număr de 105 organizații din 13 centre universitare. Scopul statutar al federației este acela de a reprezenta, promova și apăra drepturile studenților, în raport cu actorii relevanți la nivel național, în special Ministerul Educației, Ministerul Tineretului și Sportului, Parlamentul, Guvernul, Președinția României, precum și Municipalități și Universități.

Știre difuzată pe Antena 3, duminică 13 noiembrie 2022.