Cornel – Lucian Duma

Cornel-Lucian  Duma a absolvit Seminarul Teologic Liceal ”Ioan Popasu” din Caransebes, in anul 2000, iar in anul 2004 a terminat cursurile Universitatii  ”Eftimie Murgu” din Resita, sectia Teologie Ortodoxa Didactica Istorie.

Din 2007 preda religie ortodoxa elevilor cu cerinte educative speciale din Scoala Gimnaziala Speciala Caransebes si a incercat ca si pe acesti copii sa-i apropie de Dumnezeu astfel ca anul acesta este al VII-lea an consecutiv in care deruleaza proiectul educativ judetean: ”Copiii, colindele si biserica” in cadrul caruia elevii implicati s-au spovedit si s-au impartasit desfasurand si o serie de activitati prin care sa-i aduca slava Pruncului nascut in ieslea Betleemului.

Anul acesta a reusit ca acest proiect sa fie inclus in CAEJ Caras-Severin 2014  implicându-i totodată şi pe elevii din şcolile la care preda în acest an şcolar  Şcoala Gimnazială Poiana Buchin  şi Şcoala Gimnazială Slatina-Timiş.

Un alt proiect pe care l-a coordonat si derulat  timp de 3 ani a fost Proiectul International ,, Diferiti, dar egali “ – parteneriat şi colaborare între elevi cu cerinţe educative speciale în Europa http://scoalaspecialacaransebes.wikispaces.com/2.Coordonatoare+Proiect+International+eTwinning+Diferiti%2C+dar+egali

Pentru acest proiect a realizat site-ul: http://differentbutequaletwinning.webs.com/founderdumalucianrom.htm, iar apoi o retea profesionala de invatare pentru a oferi posibilitatea fiecarui partener să-şi posteze singur materialele http://proiectdiferitidaregali.ning.com/video/banat-tv-5-mai-eveniment-in

La clasă, utilizează metode moderne si  un loc aparte în cariera sa didactică îl reprezintă integrarea TIC în curriculum şi derularea proiectelor educative și a decis să utilizeze tehnologia Elearning. Datorită faptului că în proiectele derulate integreaza Social Media şi noile tehnologii online în cadrul orelor de curs, a fost  invitat de finlandezul  Pentti Pirhonen  să fie  teacher trainer în cadrul cursului Erasmus Plus: Curation Social Media master class http://educuration.wikispaces.com/Main+Page pe care l-a conceput în parteneriat cu EUNEOS http://www.euneos.eu/?page_id=302.

În anul  2013 a fost invitat de Larry Johnson în calitate de unic membru român al consiliului consultativ de experţi să colaboreze la Raportul Horizon Europa http://europe.wiki.nmc.org/Advisory+Board  care urmeaza a fi publicat.

A fost invitat de Deena Kelly, director GlogsterEDU, să participe gratuit în calitate de primul profesor român certificat Ambasador GlogsterEDU http://dumacornellucian.edu.glogster.com/glogs/   la trainingul Intel Teach Essentials organizat la Praga între 22 – 25 mai 2012.

In 2009 a fost acceptat de catre European Schoolnet in proiectul TIS – INSAFE ( Teaching internet safety ) sa coordoneze modulul pe care l-a propus ”How teachers and students can use free in a safety mode web 2.0 and social media in education”.

Elevii săi au obținut rezultate foarte bune la olimpiadele și concursurile la care au participat: locul 2 la Olimpiada Judeţeană de Religie Ortodoxă, iar elevii cu CES  diplome cu premii  la concursuri religios-artistice judeţene, naţionale şi internaţionale.