CONFERINȚELE INOVALIMENT – “Soluții inovatoare pentru alimente alternative și strategii pentru dezvoltarea acestui sector”

CONFERINȚELE INOVALIMENT – “Soluții inovatoare pentru alimente alternative și strategii pentru dezvoltarea acestui sector”

Când? Joi, 14 iulie 2022

Unde? ONLINE, pe platforma de videoconferințe ZOOM

INOVALIMENT este programul Senatului Știintific al Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României dedicat cercetării alimentare, în vederea dezvoltării unor alimente noi și sustenabile, pretabile alimentației viitorului.

În cadrul acestui program, pe lângă Târgul de Invenții și Inovații,  desfășurăm o serie de conferințe cu rol educativ, adresate publicului larg, care abordează teme legate de nutriție, mediu, risipă alimentară, securitate și siguranță alimentară, alimente alternative.

👉Tema conferinței din 14 iulie 2022 este: Soluții inovatoare pentru alimente alternative și pentru dezvoltarea acestui sector”

Conferința este dedicată alimentelor alternative, obținute din agricultura celulară sau prin tehnologii pe bază de plante. În cadrul conferinței vom face o analiză asupra impactului alimentelor alternative, din perspectiva celor 4 piloni ai transformării alimentare:

  • sustenabilitate
  • sănătate și siguranță alimentară
  • asteptările și comportamentul consumatorilor
  • inițiative de reglementare specifice acestui segment

Agricultura celulară pare să devină a treia fază a aprovizionării umane cu proteine ​​animale, după sursele ancestrale de vânătoare și creșterea animalelor.

Agricultura celulară se bazează pe biotehnologii inovatoare  de obținere a cărnii de laborator din  culturi celulare sau de obținere a proteinelor similare celor din  lactatele de proveniență animală, prin biotehnologii de fermentație acelulară, cu ajutorul microorganismelor.

Tematica acestei conferințe este:

  1. Agricultura celulară – perspective de cercetare și dezvoltare la nivel mondial
  2. Impactul agriculturii celulare asupra mediului
  3. Alternativele alimentare pe bază de plante
  4. Strategii de accelerare a consumului de proteine și lipide alternative
  5. Norme de siguranță alimentară pentru alimentele alternative
  6. Singapore – model de bune practici în agricultura celulară
  7. Strategia europeană privind alimentele alternative; oportunități, jucători, inițiative și granturi guvernamentale

FORMULAR DE ÎNSCRIERE 👇

ro_RO