Conferințele INOVALIMENT 2020

În perioada 23-27 noiembrie, în cadrul Târgului Internațional de Invenții și Inovații ”INOVALIMENT”, vor avea loc o serie de conferințe tematice, cu valoare științifică ridicată, susținute de experți  din România, dar și din afara țării, precum și sesiuni științifice despre lucrările înscrise susținute de aplicanți.

Tematica acestor conferințe științifice va avea ca subiect principal alimentația și interferențele acesteia cu diferite domenii: medicină, nutrigenetică, sustenabilitate și politici de conservare a mediului, tehnologii industriale.

👉 Se acordă Certificat de participare!

PROGRAM

23     noiembrie 2020 – Nutrigenomica, o nouă abordare a medicinei de precizie

  1. “Prevenția personalizată: unde începe și unde se termină rolul alimentației?” – ora 14:30

Speaker: Dr. Marius Geantă, fondator al Centrului pentru Medicină Inovativă, Co-Președinte al Școlii Europene de Medicină Personalizată

  1. “Rolul interacțiunior genă-genă în definirea aporturilor zilnice de nutrienți” – ora 15:00

Speaker: Dr. Mihai Niculescu, genetician, fondator al Institutului Advanced NutriGenomics LLC SUA

  1. “Cum pot fi combătute malnutriția, obezitatea și alte probleme de sănătate legate de alimente, prin schimbări în obiceiurile nutriționale?” – ora 16:00

Speaker: Dr. Simona Carniciu, Doctor în Științe Medicale și Medic Specialist în diabet, nutriție și boli metabolice

 

24     noiembrie – Alimentele sustenabile și obiective de dezvoltare durabilă

  1. ’’Securitatea alimentară versus producția alimentară sustenabilă’’ – ora 10:00

Speaker: Ing. Dr. Nastasia Belc, Director General al Institutului de Bioresurse Alimentare Bucureşti, Conf.  Univ. USAMV Bucureşti.

  1. “Obiective de dezvoltare durabilă în industria alimentară-instrumente cheie pentru o viață sustenabilă și durabilă” – ora 12:00

Speaker: László Borbély, Consilier de Stat, Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul României.

 

25 noiembrie – Tehnologii inovative în procesarea alimentelor

  1. “Tranziția de la probiotice la tribiotice, prin dezvoltarea de ingrediente cu funcționalitate ridicată” – ora 13:00

Speaker: Nicoleta Stănciuc, Prodecan al Facultății de Știinta și Ingineria Alimentelor, Galați

  1. “Gastronomie moleculară, procese biotehnologice moderne pentru dezvoltarea de noi produse alimentare” – ora 14:00

Speaker: Prof. Dr. Dan Vodnar, Prorector USAMV Cluj.

 

26     Noiembrie – Perspective în cercetarea românească

  1. “Perspective asupra cercetării știintifice din România” – ora 11:00

Speaker: Prof. Andrei Sandu, Forumul Inventatorilor Români.

  1. “Inovaliment, susținerea cercetării alimentare românești” – ora 12:00

Speaker: Lăcrămioara Frăsineanu, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

 

27     Noiembrie – Festivitate de închidere

Acordarea diplomelor de participare și a medaliilor – ora 12:00

 

Conferințele INOVALIMENT

Înscrierea la conferințe se realizează prin completarea formularului de mai jos:

FORMULAR DE PARTICIPARE

 

 

 

ro_RO