Conferința dedicată marelui om de știință Gogu Constantinescu

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Revista Știință&Tehnică au organizat, în acest week-end, în cadrul proiectului ”România TA!”, Conferința ”Gogu Constantinescu – un savant de renume mondial”. Conferința a fost susținută de cunoscutul scriitor și jurnalist Alexandru Mironov.

Pasionat de știință încă din copilărie, inginerul Gogu Constantinescu a reușit, prin invențiile sale, să schimbe lumea, în urmă cu 100 de ani, când a demonstrat teoria sonicității. Astfel s-a născut o nouă știință, aplicată în dezvoltarea mai multor invenții: motorul sonic, pompa sonică, ciocanul sonic și altele.

Printre partenerii acestui eveniment s-au numărat Muzeul Național Tehnic ”Dimitrie Leonida”, Fundația ”Niște Țărani” și Kia – The Power to Surprize.

Cu această ocazie a avut loc și o expoziție foto dedicată activității de cercetare științifică a românului genial care a uimit lumea cu invențiile sale.

De asemenea, a fost expusă, în premieră, cutia de viteze automată realizată de acesta în 1923, aflată în patrimoniul Muzeului Național Tehnic ”Dimitrie Leonida”. Tot în premieră a fost proiectat și un film documentar despre Gogu Constantinescu, care a prezentat viața și opera acestei ilustre personalități științifice.

Inginerul, inventatorul și omul de știință român Gogu Constantinescu a devenit, prin invențiile sale, una dintre cele mai ilustre personalități științifice ale lumii. Alături de  Einstein, Edison, Kelvin, Rutherford sau Marie Curie a fost unul dintre pionerii progresului. În acest an se împlinesc 100 de ani de când inginerul român a creat o nouă știință, prin elaborarea ”Teoriei Sonicității”.

Evenimentul a avut loc în cadrul Salonului Auto București.

 

 

ro_RO