Conferința anuală Fischer International. Gabriela Maalouf, expert al Clubului de Excelență FDVDR: „Intrăm pe internet și nu știm ce să credem despre inteligența artificială”

Data: 04.09.2023

În acest weekend, profesori și specialiști în educație de la cele mai renumite edituri ale lumii precum Oxford University Press, National Geographic Learning și Cambridge University au participat la conferința anuală organizată de Fischer International în parteneriat cu Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Tema acestei ediții a fost: „Impactul Inteligenței Artificiale (AI) asupra educației și regândirea rolului acesteia în era digitală”. Evenimentul, care a ajuns deja la cea de-a XVI-a ediție, este dedicat profesorilor din diferite discipline, dar și părinților preocupați pe perspectivele contemporane ale educației. Dascălii și părinții au aflat care sunt ultimele noutăți în domeniu, dar și cum pot dezvolta abilitățile și competențele  copiilor.

Unul dintre speakerii români prezenți în prima zi a evenimentului a fost psihologul și psihoterapeutul Gabriela Maalouf, expert al Clubului de Excelență FDVDR care a explicat participanților cât de important este momentul în care copilul ia contact cu tehnologia și cât de important este ca părinții să cântărească bine beneficiile și pericolele pentru a putea stabili reguli clare și benefice pentru cei mici.

„Intrăm pe internet și nu știm ce să credem despre inteligența artificială. Unii spun că este periculoasă pentru copii alții spun că e benefică. Cert este că fiecare perspectivă este una personală și realitatea este greu de surprins în aceste cazuri.

Iată de ce este importantă participarea la astfel de conferințe pentru că aici vedem toate perspectivele și putem ca părinți și profesori să învățăm să devenim mai responsabili în educarea copiilor și elevilor noștri”, a declarat Gabriela Maalouf.

Dintre speakerii străini care au prezentat cele mai noi metode de învățare, în contextul erei digitale, menționăm pe Eric Baber Director of Professional Learning and Development la editura Cambridge, Akis Panayi, professor de engleză și collaborator al editurii Hamilton House, professor, trainer și autor, collaborator al editurii National Geographic Learning.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Fischer International susțin educația românească, an de an, prin organizarea de evenimente devenite deja de tradiție. Parteneriatul între cele două entități generază mereu programe educaționale care susțin formarea continuă în domeniul educației beneficiind de cele mai noi informații în domeniu.

BIROUL DE PRESĂ FDVDR