CONCURS: Tu cum reduci risipa alimentară?

Concurs organizat cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Risipei Alimentare, care este sărbătorită, în fiecare an, pe 29 Septembrie.

Știai că aproximativ o treime din alimentele produse în lume pentru consumul uman anual se pierd sau se irosesc? Și că, chiar dacă s-ar putea salva doar un sfert din alimentele care se pierd sau se irosesc în prezent, la nivel global, ar fi suficient pentru a hrăni 870 de milioane de oameni înfometați din lume?

Aruncând mâncarea, nu irosim doar produsele respective, ci și resursele și energia necesare în producție, transport, depozitare etc. Toate acestea pot avea implicații mult mai mari, care ne afectează planeta, pe termen lung.

Tu cum eviți irosirea produselor care sunt aruncate în prezent la gunoi? Arată-ne un mod personal prin care oferi o utilizare benefică a acestor produse, reducând astfel risipa alimentară, și noi te premiem!

În ce constă concursul?

Filmează un clip scurt, de maxim 1 minut, în care ne arăți cum gestionezi tu, acasă la tine, risipa alimentară. Trimite-ne înregistrarea pe e-mail, la adresa [email protected].

Apoi, în etapa a doua a concursului, roagă-i pe prietenii tăi să voteze filmulețul tău, postat de către noi, pe pagina noastră de Tik Tok.

În final, videoclipul care adună cele mai multe like-uri va fie premiat cu O TROTINETĂ și un SET DE CĂRȚI din domeniul educației sustenabile.

CALENDARUL CONCURSULUI

29 Septembrie – 16 Octombrie 2022 – perioada de înscrieri – transmiterea clipurilor video pe adresa de e-mail office@fundațiadanvoiculescu.ro

17 – 22 Octombrie 2022 – perioada în care videoclipul, postat pe pagina noastră de Tik Tok, trebuie să fie votat de prietenii tăi

24 Octombrie 2022 – anunțarea câștigătorilor, prin intermediul paginii de Tik Tok a FDVDR, EDU Hub by FDVDR.

PREMII

Premiul I: O TROTINETĂ

Pemiul II: UN SET DE CĂRȚI din domeniul educației sustenabile

Concursul va avea loc în perioada 29 septembrie – 24 octombire 2022 și se va desfășura în conformitate următorul