Concurs George Enescu

Concursul s-a incheiat!

Raspunsul corect la intrebarea concursului este:

RAPSODIA ROMANA nr. 1.

Au castigat:

Elena Musca – Marea carte despre personalități

Veronica Mudrac – volumele – 15, 16, 20, 21, 22, 23

Rucsanda Coca – Dictionar universal de muzică

Compozitor, violonist, pedagog, pianist și dirijor. George Enescu, este considerat cel mai important muzician român. 19 august 2013, se împlinesc 132 de ani de la nașterea marelui artist român.

George Enescu

A început să cânte la vioară la vârsta de 4 ani; la vârsta de 5 ani apare în primul său concert și începe studiile de compoziție sub îndrumarea lui Eduard Caudella. Între 1888 și 1894 studiază la Conservatorul din Viena, având ca profesori, printre alții pe Joseph Hellmesberger (vioară) și Robert Fuchs (compoziție). Se încadrează rapid în viața muzicală a Vienei, concertele sale în care interpretează compoziții de Johannes Brahms, Pablo Sarasate, Henri Vieuxtemps, Felix Mendelssohn-Bartholdy entuziasmând presa și publicul, deși avea doar 12 ani. În ziua de 6 februarie 1898 își face debutul în calitate de compozitor în cadrul Concertelor Colonne din Paris cu suita simfonică opus 1 Poema Română. În același an începe să dirijeze concerte la București și să dea recitaluri de vioară.

Lucrări:

Rapsodii Române (1901-1902);

Suita nr. 1 pentru orchestră (1903);

Șapte Cântece pe versuri de Celemnt Marot (1908).

George Enescu este una dintre personalitățile excepţionale evocate în cadrul ansamblului statuar Grădina Valorilor Românești, din Parcul Tineretului din București.

Dacă recunoașteți din ce operă face parte fragmentul de mai jos, puteți câștiga:

Colecția Mari Compozitori – volumele – 15, 16, 20, 21, 22, 23

Dictionar universal de muzică

Marea carte despre personalități

George Enescu – Fragment

Premiile sunt oferite de Editura Litera.

Concursul se desfăşoară începând cu data de 21 august până pe 5 septembrie, orele 24.00, iar câștigătorii vor fi anunțati pe 6 septembrie 2013.

Citeste regulamentul concursului -AICI-