Concurs de tinere talente Allegria – ediția II

În România există în continuare mulți copii talentați, anonimi pentru cei mai mulți dintre noi. Încrezătoare în creativitatea și originalitatea cu care mulți copii au fost înzestrați, Fundatia Dan Voiculescu a lansat un nou proiect care urmărește descoperirea de noi talente în rândul copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani.

Concursul de tinere talente Allegria îi caută pe cei mai buni dintre ei și le oferă șansa de a urca pe scenă, de a deveni cunoscuți și apreciați, șansa de a transforma un vis în realitate.

Începând din octombrie 2012, lunar, cei mai talentați copii sunt așteptati în diferite locații din București, pe o scena a „celor care cred în visul lor”. (datele și locațiile exacte vor fi anunțate cu 7 de zile înaintea fiecărei runde).

La finalul fiecărui spectacol va fi desemnat câte un câștigător pentru fiecare categorie de vârstă din concurs (categoria 7 – 12 ani sau 13-18 ani), care se va califica pentru marea finală.

Regulamentul concursului

Condiții de participare:

– vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani;

– înscrierea în concurs se face prin completarea  formularului de mai jos, la telefon (0314 255 883 sau 0758.30.30.30) sau la adresa de email [email protected] cu următoarele informații: nume și prenume participant, vârsta, școala/liceul, talentul, premii și diplome obținute (dacă este cazul), datele de contact ale unui părinte/tutore/reprezentant legal: telefon, email;

Concursul se adresează tuturor copiilor care au un talent, indiferent care ar fi acesta (muzica, dans, acrobație, pictură, numere de magie și altele), oferindu-le astfel șansa de a se afirma și de a-și dezvolta aptitudinile.

La finalul fiecărei runde a concursului va fi ales câte un câștigător pentru fiecare categorie de vârstă, dar se vor oferi și numeroase alte premii speciale pentru cei mai buni concurenți. Toți participanții vor fi răsplătiți cu diplome și premii.

Iar în luna iunie, câștigătorul concursului va avea șansa de a se lansa în cadrul unei emisiuni difuzate pe un post național de televiziune.

***

Finala concursului Allegria: Peste 40 de copii, din diferite zone ale țării, au participat sâmbătă, 20 iulie, la finala concursului de tinere talente „Allegria”, organizat de Fundația Dan Voiculescu. Și-au învins emoțiile, au crezut în forțele proprii iar acum și-au îndeplinit visul: acela de a urca pe o scenă adevărată și de a primi aplauzele tuturor.

Au creat un adevărat spectacol din care nu au lipsit momentele de dans, acrobație, muzică ușoara sau populară, teatru, desen sau creație literară.

Fie că au câștigat deja premii pe diferite scene internaționale sau abia și-au descoperit talentul, toți au vrut să demonstreze că sunt cei mai buni și merită unul din premiile puse la bătaie de organizatori.

Iar la final, juriul a trebuit sa desemneze și câștigătorii. Pentru categoria de vârstă 7-13 ani, câștigători au fost Ionică Alexandru Ștefan și Nicolae Larisa, ambii de 12 ani, o pereche frumoasă, cu o prezență scenică demnă de marile podiumuri internaționale, care au impresionat publicul și juriul printr-o reprezentație de dans sportiv. Iar pentru categoria de vârstă 13-18 ani, câștigător a fost desemnat Cozaciuc Alexandru, în vârstă de 14 ani, care, deși este nevăzător, acest lucru nu l-a împiedicat să își arate dragostea pentru folclor și muzica populară. El a încântat publicul cu un număr de interpretare la șase instrumente de suflat.

Toți copiii talentați descoperiți în cadrul acestui concurs au primit premii și au devenit membri ai Clubului de Excelență al fundației. Premiile au fost oferite de: Editura Litera, Primăria Capitalei prin “Centrul de proiecte şi programe educaţionale şi sportive pentru copii şi tineret” și  Fundația Dan Voiculescu.

Vă invităm să-i cunoașteti pe câștigatorii concursului „Allegria”, ediția II:

Categoria de vârstă 7-13 ani

Premiul I– Șerban Adelina Georgiana, 11 ani, dans indian

Premiul II– Trupa Mini BlockBusters ( Ciobanu Andy, Cacipu Teodora, Enciu Bianca), street dance

Premiul III– Călin Melissa Costina, 8 ani, balet

Mențiune– Cîrciumaru Andrada Mihaela, 12 ani, muzică populară

Categoria de vârstă 13-18 ani

Premiul I– Trupa „Gong” Roman (Rusu Daria, Tansanu Mădălina, Giosanu Cristina, Muscalu Claudia), teatru

Premiul II– Școala de circ „Buduruși” (Dragomir Laura Rebeca, 12 ani și Zaharia Bianca Alexandra, 13), contorsionism

Premiul III– Broșteanu Octavian Alexandru, 13 ani, muzică

Mențiune– Trupa „Joc” (Bălan Robert, Sescioreanu Veronica, Ilie Elisa, Istrate Sabina, Paraschiv Andrei, Ghica Costin), teatru

Imagini de la eveniment

[oqeygallery id=322]

Fotografii Anca Milea și Sorin Paraschiv/FDVDR

Fundația Dan Voiculescu felicită toți concurenții, iar din toamnă, alții asemeni lor vor avea șansa să participe la o nouă ediție a acestui concurs.

***

RUNDA 5: Sâmbătă, 8 iunie, la Vitantis Shopping Center, Șos Vitan Bârzești nr. 7 A, sector 3 ( lângă Rin Grand Hotel), de la ora 11:00, spectacolul talentelor a continuat cu o nouă rundă a concursului „Allegira”.

Cei mai buni și talentați copii și tineri s-au întrecut pentru un loc în marea finală din iulie.

Juriul, format din Dna Gabriela Ioniță, actriță și profesor de actorie, Dna Ionela Palasca, psiholog și responsabil proiecte culturale la Fundația Cultural Umanitară SO.SI.SE.SA și dl Tudorel Filimon, actor și vedeta serialului TV„La Bloc”, notând concurenții în funcție de creativitatea reprezentației, originalitatea și mișcarea scenică, a fost nevoit să desemneze și câștigătorii acestei runde. Aceștia sunt:

Câștigători categoria de vârstă 7 – 13 ani

Zorzoliu Andrei Răzvan, 10 ani, modelaj din plastilină

Vâlceanu Maria Romina, 10 ani, muzică populară

Radu Mihaela Ramona, 9 ani, muzică

Cîrciumaru Andrada Mihaela, 12 ani, muzică populară

Duță Andreea Beatrice, 9 ani, muzică- premiul special al juriului

Vilău Andrei, 7 ani, muzică populară- premiul special pentru originalitate

Mehedințu Elena, 4 ani, muzică- premiul special de popularitate

Trupa de teatru „Corifeu” (Tara Ristea, Călin Jecan, Ioana Sara Miron, Bălan Adela), teatru- premiul special pentru originalitate

Cristea Octavia, 10 ani, balet- premiul special pentru expresivitate

Mirițescu Alexia Maria, 8 ani, desen- premiul special al juriului

Anghel Andrei Tiberiu, 7 ani, desen- premiul special al juriului

Șolea Alexandra, 9 ani, teatru- premiul special pentru prezență scenică

Câștigători categoria de vârstă 13 – 18 ani

Luca Alexandru, 17 ani, nai

Constantinescu Mihaela Alexandra, 17 ani, creație literară

Trupa „Arlechin” (Stănciulescu Dragoș, Stănciulescu Bianca, Mitea Roxana, Zaharia Bianca, Dragomir Laura), dans sportiv

Trupa „Gong”, Roman (Rusu Daria, Tansanu Mădălina, Guguianu Eduard, Giosanu Cristina, Muscalu Claudia), teatru

Brebu Andra Maria, 15 ani, muzică- premiul special pentru interpretare

Ene Ana Maria, 16 ani, muzică- premiul special pentru interpretare

Neacșu Larisa, 17 ani, muzică- premiul special pentru interpretare

[oqeygallery id=312]

***

RUNDA 4: Sâmbătă 25 mai, la Vitantis Shopping Center, de la ora 11:00 a avut loc un nou spectacol cu muzică, dans, distracție, precum și multă muncă.

Peste 30 de concurenți, cu vârstă între 7 și 18 ani, s-au întrecut pentru a câștiga un premiu în cadrul celei de-a patra runde a concursului de tinere talente „Allegria”. Juriul, format din Dna Gabriela Ioniță, actriță și profesor de actorie, Dna Ionela Palasca- psiholog.

Câștigătorii sunt:

Câștigatori categoria de vârstă 7 – 13 ani

CĂLIN MELISSA COSTINA, 8 ANI- BALET

IVAN ANA MARIA, 8 ANI- MUZICĂ

BOENGIU INGRID, 8 ANI- MUZICĂ POPULARĂ

PĂSĂRAR LUCIA CORINA, 11 ANI- DESEN

CHRISTIANA SORA, 12 ANI- MUZICĂ

Premii speciale categoria de vârstă 7 – 13 ani

Trupa de teatru „Corifeu” (Maria Neagu, Drugă Dalia, Lazăr Ilinca, Teodor George), teatru- premiul pentru originalitate

Popa Ruxandra Maria, 8 ani, balet- premiul special pentru mișcare scenică

Dăescu Marius Adrian, 12 ani, muzică populară- premiul special pentru interpretare

Șerbănescu Maria, 11 ani, muzică populară- premiul special pentru originalitate

Câștigători categoria de vârstă 13 – 18 ani

TEACĂ MIHAI, 13 ANI- PIAN ȘI VOCE

DRAGOMIR LAURA REBECA, 12 ANI ȘI ZAHARIA BIANCA, 13 ANI- CONTORSIONISM

Trupa de teatru „Soldații” , teatru- premiul special pentru popularitate

Radu Mihaela Lorelei, 14 ani, vioară- premiul special al juriului

Chele Valeria, 17 ani, muzică- prmeiul special pentru originalitate

Grecu Roxana, 15 ani, muzică- premiul special pentru calități vocale

[oqeygallery id=306]

***

RUNDA 3: Pe 11 mai 2013 a avut loc runda cu numărul trei a concursului de tinere talente Allegria

După un adevărat spectacol de muzică, dans și teatru, susținut de cei peste 20 de concurenți participanți la cea de-a treia rundă a concursului „Allegria”, juriul, format din Dna Gabriela Ioniță, actriță și profesor de actorie, Dna Raluca Vasiluț- studentă la Conservator, secția nai și Dna Ionela Palasca- psiholog și responsabil proiecte culturale la Fundația Cultural Umanitară SO.SI.SE.SA a desemnat și câștigătorii acestei runde. În notarea concurenților juriul a avut în vedere originalitatea demonstrației, creativitatea și prezența scenică. Aceștia sunt:

Câștigatori categoria de vârstă 7 – 13 ani

ACATRINEI CARMEN LORENA, 11 ANI- MUZICĂ POPULARĂ

IONICĂ ALEXANDRU ȘTEFAN și NICOLAE LARISA, 12 ANI- DANS SPORTIV

TRUPA MINI BLOCKBUSTERS ( Ciobanu Andi, 10 ani; Chiriță Ruxandra, 10 ani; Cacipu Teodora, 11 ani; Dobre Daniela, 11 ani; Enciu Bianca, 10 ani)- STREETDANCE

ȘERBAN ADELINA GEORGIANA, 11 ANI- DANS INDIAN

Iliescu Bianca și Iliescu Andra, 7 ani, dans- premiul special al juriului

Trupa de teatru „Habarnam” ( Alexia Mirițescu, 9 ani; Georgia Bajdechi, 9 ani; Ilinca Dirdeci, 7 ani; Ana Dirdeci, 9 ani; Ana Diana Chiper, 8 ani; Thea Ardeleanu, 8 ani; Ingrid Ardeleneanu, 9 ani; Alexia Telescu, 10 ani; Alexandra Stoian, 9 ani), teatru- premiul pentru expresivitate

Pleșnicuțe Ana Maria, 10 ani, balet- premiul special pentru popularitate

Cîrstea Narcisa, 10 ani, muzică- premiul special pentru mișcare scenică

Irimianu Lidia Elena, 11 ani, pictură- premiul special pentru creativitate

Câștigător categoria 13 – 18 ani

BROȘTEANU OCTAVIAN ALEXANDRU, 13 ANI- CHITARĂ, VOCE

Oprea Mara Doriana, 13 ani, dans spaniol – premiul special pentru interpretare

Păun Alexandra, 17 ani, muzică – premiul special pentru mișcare scenică

Trupa de teatru „Shakespeare” ( Adela Bălan, 11 ani; Cristina Stamate, 13 ani; Andrei Stamate, 14 ani; Vlad Andrei, 10 ani; Andreea Bianca Radu, 14 ani; Oana Marcu, 13 ani), teatru – premiul special pentru popularitate.

[oqeygallery id=300]

***

RUNDA 2: Pe 8 februarie 2013 a avut loc cea de-a doua rundă a concursului de tinere talentate „ Allegria”.

40 de tineri cu vârsta între 7 și 15 ani au reușit prin calitățile lor deosebite să pună în scenă un adevărat spectacol, din care nu au lipsit dansul, teatrul, muzica și momente de interpretare literară. După deliberări, juriul, format din dna Gabriela Ioniță, actriță si profesor de actorie, dna Ruxandra Nicolae, brand manager la Edu România și dna Virginia Vasilache, producător, regizor și interpretă vocal, a desemnat și câștigătorii celei de-a doua runde. Aceștia sunt:

Categoria de vârstă 7-12 ani

Câștigător este TRUPA DE DANS RITMIC „MICILE DANSATOARE”  (formată din Ciobănica Andreea- 11 ani, Mihăilă Ana Maria-11 ani, Frigura Adriana- 11 ani, Donescu Ingrid- 11 ani)

Premiul II– Glăvănescu Ștefan, 11 ani, muzică

Premiul III– Morășanu Roxana și Greceanu Răzvan, 10 ani, dans sportiv

Premiul special al juriului– Copaci Alexandru Constantin, 10 ani, creație și interpretare poezie

Categoria de vârstă 13-18 ani

Câștigător este TRUPA DE TEATRU „JOC” (formată din Bălan Robert-14 ani, Sescioreanu Veronica- 12 ani, Ilie Elisa-12 ani, Istrate Sabina-11 ani, Paraschiv Andrei-12 ani, Ghica Costin- 14 ani)

Premiul II– Dumitrache Mihai Claudiu, 13 ani, muzică

Premiul III– Trupa de teatru „Corifeu” (Parascgiv Ilinca, Radu Ioana, Dobrescu Mașa)

[oqeygallery id=280]

Fotografii : Dan Marinescu/FDVDR

***

RUNDA 1: Peste 20 de copii si tineri, cu varsta intre 7 si 18 ani, au renuntat la emotii si au demonstrat juriului si publicului ca merita sa intre in mara finala.

Castigatorii locului I, pentru fiecare categorie de varsta, se vor intrece in finala cu alti tineri talentati, pentru castigarea marelui premiu.

Dupa 2 ore de spectacol adevarat, juriul, format din dna Cristea Trisi Nicoleta- psiholog si director al Fundatiei Dan Voiculescu, dna Marioara Man Gheorghe- interpreta de muzica populara si dna Sascau Carmen- actrita si profesor de actorie, si-a desemnat castigatorii. Acestia sunt:

Pentru categoria de varsta 7- 12 ani

Loc I- Postelnicu Ana Maria, 11 ani, karate

Loc II- Mișu Alexandru Nicolae, 10 ani, muzica

Loc III- Răduț Alexandru, 12 ani, interpretare instrumentala la fluier

Premii speciale- Trupa de majorete MINARDO (dans sportiv), Postelnicu Ina Elena (karate) si Titirigă Cătălina Maria (desen)

Pentru categoria de varsta 13-18 ani

Loc I- Cozaciuc Alexandru, 14 ani, interpretare la sase instrumente de suflat

Loc II- Mirea Dennis, 12 ani, si Ciobanu Madalina, 14 ani, dans sportiv

Loc III- Zoia Andreea, 13 ani, muzica

Premii speciale: Prună Ana Maria (interpretare monolog), Staicu Teodora (interprtare chitara clasica)

[oqeygallery id=275]